Hirdetés
. Hirdetés

Úr Balázs: Folyamatbravúr a felhőben - megjelent a Computerworld Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a Computerworld magazin 2023. febuár 8-ai lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, a távmunkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára nehézségeket okoznak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a Computerworld magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme itt a legfrissebb:

Ízelítő a tartalomból:

4 Vélemény
Dr. Sven Sommerlatte, globális HR-vezető, Boehringer Ingelheim - Fontos a munkavállalók mentális egészségére helyezett hangsúly
Kiemelkedőek a munkáltatói juttatások, különös tekintettel a jóllétre, a vonzó munkakörnyezetre, valamint a jutalmakra és elismerésekre.

5 Címlapunkon
OTRS - Folyamatbravúr a felhőben
Vásároljanak vagy ügyeket intézzenek, digitális világunkban az ügyfelek bárhonnét bármikor elérhető, önkiszolgáló módon használható szolgáltatást várnak el a vállalatoktól és a hivataloktól, az ehhez szükséges rendszerek felépítése és üzemeltetése azonban egyre összetettebb feladat. Felhőalapú szolgáltatáskezeléssel az OTRS minden szervezetnek egyszerűbbé és könnyebbé teszi az okos, automatizált folyamatok bevezetését és megbízható működtetését.

9 A 120 éves Marslakó - Neumann 2023 programév
Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a kecskeméti Neumann János Egyetem és a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány elindítja Neumann 2023 programsorozatát. Ennek első mérföldköveként az egyetem a Neumann János Emlékév keretében arany fokozatú támogatói szerződést kötött a Neumann János Számítógéptudományi Társasággal. Az együttműködés értelmében a kecskeméti Neumann János Egyetem így kiemelt támogatóként csatlakozik a Neumann Társaság által hirdetett Neumann 120 Emlékév programsorozatához.

10 Minél több az e-szám, annál jobb a számvitel
Szakmai konferencián ismertették a jövőre életbe lépő intézkedéscsomagot.

12 Nem szabad tovább spórolni az ipari digitalizáción
Az elmúlt időszakban az iparágakat kivétel nélkül sújtotta az üzemanyag- és energiaárak kíméletlen emelkedése, az infláció és az alapanyaghiány. Ezek a globális piaci változások még inkább felerősítették a korszerű technológiák bevezetésének szükségességét a hazai kis- és középvállalatoknál.

14 IFR - Iparkodó robotok
Fél millió ipari robot állt munkába a világon egyetlen év leforgása alatt, ami a Nemzetközi Robotikai Szövetség jelentése szerint új installációs csúcs. Robotsűrűségben Kína lekörözte az Egyesült Államokat, de a robotikai kutatások terén a leginkább automatizált országok nagyon eltérő stratégiákat követnek.

16 IIoT - Platformok ipari digitalizációhoz
Informatikai és műveleti technológiájuk összekapcsolásához és digitális átalakulásuk felgyorsításához a szektor szereplői ipari IoT platformokat vezetnek be, amelyek közül a legjobb megoldások az IT-képességeket OT-szakértelemmel ötvözik. Bár a platformok kezdeti próbálgatása után a vállalatok már üzleti eredményeket várnak IIoT projektjeiktől, azok összetettségük miatt továbbra is technológiai nehézségekbe ütközhetnek.

18 Mankó a digitális átalakításhoz
A vállalatok, különösképpen a kkv-k számára létkérdés a digitalizáció, noha ezt még kevesen ismerik fel. De vajon vannak-e olyan szakemberek, akikre a vállalatok a digitális átalakulást fontolgatva támaszkodhatnak? Ha most még nincsenek is elegen, remélhetőleg rövidesen megszaporodik a számuk. A BME dolgozik egy új szakma - a digital coach - létrehozásán.

20 IBM - Adattitkosítás kvantumbiztosan
Hatalmas üzleti előnyöket ígér a kvantum-számítástechnika, amely alighanem az élet minden területére messzemenő hatással lesz. Az új technológia azonban egzisztenciális veszélyt jelent a digitális tranzakciókat jelenleg védő, klasszikus számítógépes titkosítási protokollokra nézve, figyelmeztet az IBM. A kritikusan fontos alkalmazások és infrastruktúrák adatbiztonságának és integritásának megőrzéséhez szükséges, kvantumbiztos képességek kifejlesztésével nem késlekedhetünk.

22 Mesterséges intelligencia emeli új szintre a pénzügyeket
Újra forró terület lett a mesterséges intelligencia a közéletben. Nem is meglepetés - a technológiai terület népszerűsége évtizedek óta hullámzik folyamatosan. A pénzügyi szektorban is jó ideje képviselteti magát, fintech megoldások sora épül mesterséges intelligenciára. Néha egyértelmű a jelenléte, máskor a háttérből segít új szintre emelni a pénzügyeket.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.