Hirdetés
. Hirdetés

A Gartner szerint a tehetséghiány akadályozza a feltörekvő technológiai projekteket

|

A Gartner friss kutatása szerint a tehetséghiány a legjelentősebb akadálya a feltörekvő technológiák elfogadásának. Ugyanez tavaly a feltörekvő technológiák mindössze 4 százalékának volt a legjelentősebb akadálya.

Hirdetés

A bevezetési költségek a feltörekvő technológiák 29 százalékát akadályozzák, a biztonsági kockázatok pedig a feltörekvő technológiák 7 százalékát tartják vissza. A Gartner 437 informatikai szervezet több mint 100 feltörekvő technológia bevezetési tervét vizsgálta meg. A kihívások azonban nem lassítják teljesen a feltörekvő technológiai beruházásokat. A Gartner szerint 10-ből hat vezető növelte vagy tervezi növelni a feltörekvő technológiákba történő beruházásokat az idén.

Yinuo Geng, a Gartner kutatási alelnöke szerint az automatizálási erőfeszítések jól mutatják a tehetséghiány és a feltörekvő technológiák bevezetése iránti érdeklődés közötti kapcsolatot.

Az automatizálási készségek nagyon keresettek és kihívást jelentenek a munkaerő-felvétel során. Az automatizálási tehetségek hiánya befolyásolja, hogy a szervezetek mennyire tudnak előrehaladni az automatizálási projektekben. A Gartner szerint az IT-automatizálási technológiák háromnegyedénél a tehetségek elérhetősége volt a fő elfogadási kockázati tényező. Az IT-automatizálási technológiák mindössze 20 százaléka lépett előre az elfogadási ciklusban 2020 óta.

Hirdetés

Geng úgy látja, hogy a vezetés más üzleti egységeket is bevonhatna a feltörekvő technológiai döntések befolyásolásába, vagy olyan tehetségfejlesztési programokat hozhatna létre, amelyek a feltörekvő technológiai projektekhez képesítik a tehetségeket.

Véleménye szerint a szervezeteknek jobban kellene összpontosítaniuk a hosszú távú tehetségtervek létrehozására. "Ez nyilvánvalóan magában foglalja a toborzást, de olyan dolgokon is el kell gondolkodniuk, mint a képzés és fejlesztés, illetve, hogy hogyan alakítsák ki a megfelelő karrierutat az alkalmazottaik számára" - tette hozzá.

A tehetségfejlesztés nemcsak a feltörekvő technológiák kezeléséhez szükséges készségeket adja meg a vállalkozások számára, hanem növelheti a munkavállalók elkötelezettségét és megtartását is. Ez nem csak a nehéz képességek, hanem a potenciál alapján történő felvételbe is becsatlakozik, és hangsúlyt fektet a képzésre, hogy a jelöltek illeszkedjenek a szerepkörhöz.

A nagy potenciált mutató munkatársak "végül valóban komoly benyomást tettek az ügyfeleinkre, és ezek az emberek hosszú távon itt maradtak, aztán visszatették a befektetéseiket a vállalatba, amely befektetett a növekedésükbe" - mondta Candace Bracher, az Addison Group informatikai vezető toborzója a CIO Dive-nak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.