Hirdetés
. Hirdetés

A Meta nagy tételben szipkázza el a Microsoft és az Apple munkatársait a metaverzumához

|

Sokat elárulnak a LinkedIn-profilok...

Hirdetés

Korábbi munkatársak szerint csak a Microsofttól már mintegy 100 ember lépett át a Metához. Eközben az Apple nagyvonalú bónuszokat kínál, hogy megtartsa a dolgozóit.

A Wall Street Journal által idézett korábbi Microsoft-alkalmazottak szerint az elmúlt egy évben mintegy 100 ember hagyta ott a technológiai óriás kiterjesztett valósággal foglalkozó csapatát, hogy csatlakozzon a Meta Platformshoz. Állításuk szerint a Meta különösen arra összpontosított, hogy olyan embereket vegyen fel, akik a Microsoft HoloLens kiterjesztett valóság (AR) fejhallgatóin dolgoztak.

Hirdetés

A WSJ szerint a Linkedin-profilok azt mutatják, hogy az elmúlt egy évben több mint 70 olyan ember hagyta el a projektet, aki a Microsoft HoloLens csapatának tagja volt, és közülük több mint 40-en a Metánál vállaltak új pozíciót.

Mivel a Microsoft az AR-térben elsőként lépett a piacra, munkatársai értékessé váltak a Meta számára. A Microsoft több mint öt évvel ezelőtt, 2016-ban jelentette be HoloLens projektjét, a technológia a világ egyik legfejlettebb headsetjévé fejlődött.

Az Apple a Bloomberg jelentése szerint a Metához irányuló munkerő-elvándorlást úgy próbálja ellensúlyozni, hogy jövedelmező részvényopciókat és bónuszokat kínál 50 ezer és 180 ezer dollár közötti értékben. A vállalat 2021. december végén ajánlotta fel a bónuszokat a szilíciumtervezéssel, hardverrel és néhány szoftverüzemeltetéssel foglalkozó mérnöki csoportnak.

A Meta Platforms korábban Facebook néven volt ismert, egészen a 2021. októberi nagyszabású átnevezési akcióig, amikor a vállalat jelezte növekvő ambícióit a közösségi médián túl is. A virtuális valósággal foglalkozó hardverüzletága, a Reality Labs az azóta eltelt hónapokban keményen dolgozott, és 2021. november közepén sikeresen elkészítette a virtuális valóság "haptikus kesztyű" prototípusát.

E korai sikerek ellenére a központosított Meta próbálkozásai a metaverzum uralására nem kevés kritikát váltottak ki a szélesebb közösségben, amely a kripto-, NFT-, blokklánc- és GameFi-területek vezetőit is magában foglalja.

A Microsoft és az Apple már jó ideje szemet vetett a metaverzumra. A Microsoft 2021. november elején egy sor ebbe az irányba mutató Teams-frissítést és az Xbox játékkonzol frissítését jelentette be, valamint egy új terméket, a Dynamics 365 Connected Spaces nevű terméket.

"A metaverzum lehetővé teszi számunkra, hogy a számítástechnikát beágyazzuk a való világba, és a való világot beágyazzuk a számítástechnikába. A legfontosabb, hogy képesek vagyunk magunkkal vinni az humanitásunkat, és megválaszthatjuk, hogyan akarjuk megtapasztalni ezt a világot" - mondta akkor Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.