Hirdetés
. Hirdetés

Több ezer diák vehetett részt a Programozd a jövőd! projektben

|

A projekt hozzájárul a digitális gazdaság fejlődéséhez és fontos szerepe van abban, hogy egyre több fiatal tanul tovább ezen a területen.

Hirdetés

Többezer diák ismerkedhetett meg az IT világával a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) Programozd a jövőd! elnevezésű, több mint 10 milliárd forintos projektjében - közölte a program lezárása alkalmából a KIFÜ.

A közlemény szerint a projekt felsőfokú informatikai képzéseket bemutató pályaorientációs előadásain az elmúlt 5 év alatt csaknem 250 intézményben 17 500 diák vehetett részt. A szakma alapjaival további húszezer általános iskolás is megismerkedhetett a 380 előadás alkalmával. Az utazó IT turnébusz 101 állomásán pedig 13 000 diák interaktív informatika órán vett részt. A kiemelt programnak köszönhetően sikerült a munkaerőpiaci igényeket és elvárásokat beépíteni a felsőfokú informatikai képzésekbe - írták.

A projekt a Széchenyi 2020 programban, a KIFÜ konzorciumvezetésével, a Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Széchenyi István Egyetem, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jogutódjaként a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) konzorciumában valósult meg, 10,110 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.