Hirdetés
. Hirdetés

Kivonul Romániából a Hellenic Telecommunications Organisati

|

Korábban a Vodafone is érdeklődött a Telekom Romania Mobile iránt.

Hirdetés

Kivonul Romániából a Hellenic Telecommunications Organisation (OTE) - írta az economedia.ro. A görög távközlési vállalat egy romániai céggel, a Quantum Project Grouppal memorandumot írt alá a Telekom Romania Mobile adás-vételéről. A Quantum Project Group tulajdonosa Adrian Tomsa, aki egy másik cégen keresztül több kereskedelemi televíziót (Prima TV, Look, Agro TV, Profit TV) működtet.

A Telekom Romania Mobile a negyedik legnagyobb romániai távközlési vállalat az Orange, a leggazdagabb erdélyi magyar, Teszári Zoltán többségi tulajdonában levő RCS&RDS és a Vodafone mögött.

Hirdetés

Tavaly a csaknem 800 munkavállalót foglalkoztató vállalat árbevétele 1,378 milliárd lej (105,4 milliárd forint) volt.

Piaci források szerint korábban a Vodafone is érdeklődött a Telekom Romania Mobile iránt, azonban Karalampos Mazarakisz, a vállalat vezérigazgatója cáfolta, hogy konkrét lépésekre sor került volna.

Az OTE 2021-ben választotta szét a mobil-, illetve a vezetékes telefonos üzletágat, utóbbit, Telekom Romania Communications néven eladta az Orange Romaniának. Az Orange 295,6 millió eurót (112,4 milliárd forint) fizetett a vállalatért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.