Hirdetés
. Hirdetés

A Ford és a Toyota karöltve fejleszti következő generációs fedélzeti alkalmazásait

|

A hibrid hajtáson túl a távközlési és informatikai programokat is együtt dobnák piacra a legendás autógyártók.

Hirdetés

Toyota Ford
A társulás alapvetően a hibrid hajtású szabadidő-autók problémáján fog dolgozni, emellett az IT szempontból is lényeges együttműködés az internet alapú és a telematikai szolgáltatásokat is együtt licencelné. Céljuk olyan fedélzeti forgalomtechnikai alkalmazások széles körű elérhetővé tétele, melyek a korábbi távközlési és informatikai rendszereknél kényelmesebb, biztonságosabb és kezelhetőbb felhasználást tennének lehetővé - jelentette be hétfőn a Ford és a Toyota.

Lesz mit a tejbe aprítani
Mindkét gyártónak van már mit felmutatnia az infotechnika innovációja terén: a Fordnak a MyFord Touch, a Toyotának pedig az Entune fantázianévre hallgató információs rendszere áll az autózni szeretők rendelkezésére. A SYNC készítette MyFord rendszer az Egyesült Államokban évek óta népszerű szolgáltatás, ám a Toyota legsikeresebb fejlesztését, a G-Bookot mind ez idáig csak Japánban fogadta jelentősebb érdeklődés.

Ford Sync autó

A MyFord Touch - amely Európában először 2012-ben a Ford Focus-ban lesz hozzáférhető - többek között az USB-bemenettel, SB-kártya portokkal, RCA bemenetekkel és Bluetooth csatlakozással szolgálja ki a hi-tech mobil eszközökkel felszerelt technológiabarát vásárlókat.

Az autógyártók, helyzetüket kellő alázattal kezelve behozhatják lemaradásukat a szórakoztató elektronika terén; a Ford és a Toyota láthatóan tesz is azért, hogy lefaragják hátrányukat. Ha a gépjárművek gyártói aktívan szem előtt tartanák az okostelefonok és az egyéb hordozható intelligens készülékek fejlődését, az tényleg gyümölcsöző eredményeket hozna a jövőben. Mindemellett a jelen tendenciák azt mutatják, hogy az autós szórakoztató technika, mely kollektíven együttműködik többek között az okostelefonokkal, nem egy kényelmes plusz lesz, hanem a verseny generálta természetes tartozék.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.