Hirdetés
. Hirdetés

A Google mérnöke megfigyelte a felhasználókat

|

A hírek szerint az amerikai keresőcég volt munkatársa tinédzserkorú felhasználók Gmail és Google Chat-fiókjaiba tört be.

Hirdetés

A Google szerdán jelentette be, hogy a cég személyiségi jogokra vonatkozó előírásainak megsértése miatt elbocsátották egyik mérnöküket. A vállalat azokra a sajtóhírekre reflektálva adta ki közleményét, amelyek szerint egyik munkatársuk tinédzserkorú Google-felhasználók személyes fiókjaihoz fért hozzá, illegális módon.

?Azért bocsátottuk el David Barksdale-t, mert megsértette a Google szigorú belső, a magánélet tiszteletben tatására vonatkozó előírásait" - olvasható Bill Coughran, a vállalat alelnökének közleményében.

A Gawker értesülései szerint Barksdale-t még júliusban bocsátották el a cégtől, mert visszaélt a pozíciójából származó lehetőségekkel: több, fiatalkorú felhasználók által kezdeményezett Google Voice hívást lehallgatott, Gmail és Google Chat fiókokba tört be.

Barksdale más információk mellett e-mail- és chatlog-adatbázisokhoz is hozzáférhetett - írta a Gawker.

A Google elismerte: az eset komoly, a magánélet védelmével kapcsolatos kérdéseket vet fel, ám állásfoglalása szerint fejlesztési és üzemeltetési szempontból továbbra is szükség van arra, hogy mérnökei hasonlóan érzékeny információkhoz férhessenek hozzá.

?Gondosan mérlegeljük azt, hogy mely munkavállalóink férhetnek hozzá a kérdéses adatbázisokhoz, és rendszeresen fejlesztjük a kapcsolódó biztonsági protokollokat" - hangsúlyozta Coughran.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.