Hirdetés
. Hirdetés

A projektmenedzserek nagy találkozója

|

Ismét Art of Projects projektmenedzsment-konferencia és mesterkurzus Budapesten.

Hirdetés

November 10-én a hazai projektmenedzserek találkozására ad alkalmat a PMI Budapest (a Project Management Institute, a projektmenedzserek szakmai világszervezete) magyar tagozatának immáron negyedik, nemzetközi előadókkal büszkélkedő tanácskozása. A MOM Kultúrközpont kupolatermében gyűlnek össze a résztvevők, hogy meghallgassák a neves szakemberek előadásait a projekt-, program- és portfoliómenedzsment legérdekesebb, legidőszerűbb témáiról, s hogy megvitassák, ütköztessék ezeket a hazai helyzettel, tapasztalatokkal. A másnapi mesterkurzus pedig a változások kezelésének ismereteit mélyíti el és ad jó gyakorlatokat.

Kultúrák találkozása
Idén a tanácskozás kiemelt témája a projektkultúra. Globalizált, hálózatos világunkban a határokon átnyúló projektek és menedzsmentjük a csoportkultúrán túl a kultúraköziség dimenzióját is hozzáadja a feladat összetettségéhez. A kulturális antropológia kutatói szerint a munkacsoportok komplexitása, komplexitás-változása akkor befolyásolható, ha minden résztvevő megérti azt a szimbolikus közeget, szimbólumhasználatot, amit kultúrának hívunk.

Hogyan építhetünk az átmeneti csapatban erős, közös és motiváló kultúrát, erről szól Simona Bonghez (Ph.D., Management Consultant, a colorsinprojects.ro trénere és a PMI Ethics Advisory Group tagja) előadása, melynek címe: How can ride an Elephant on Thin Ice.

Omar Zein (Project Culture and Diversity Consultant, a Culture and Project Management című bestseller szerzője - www.culturepm.com) pedig a téma multikulturális nézőpontját tárgyalja. Elmondja, a kulturális háttér hogyan befolyásolja az elvárásainkat, cselekedeteinket, s tanácsot ad, hogy lehet vezetni és együttműködést kialakítani diverzifikált projektcsapatban.

A résztvevők idén találkozhatnak két olyan Európa-szerte ismert és várt előadóval, mint a Risk Doctor és a Change Management Guru, akiknek előadásain megtelnek az előadótermek.

Harley Lovegrove (Chairman of The Bayard Partnership, Change management coach, a Change Manager's Handbook szerzője - thechangemanagershandbook.com) rámutat, fontos látni a különbséget a projektmenedzsment és a változásmenedzsment között a hasonlóságok és átfedések mellett is; könyve alapján változáskezelésben bevált jó gyakorlatokat és trükköket oszt meg a hallgatósággal.

David Hillson, a Risk Doctor (nemzetközileg elismert előadó, számos könyv díjnyertes szerzője) segít megtanulni, megérteni, hogyan kontrolláljuk a kockázat-étvágyunkat, hogyan változtassunk a túlzott kockázatvállalási hajlandóságunkon, hogy a rizikó megfelelő keretek közé szorításával megőrizhessük az akcióképességünket és a projektcélra tartásunkat, elkerülve a túlzott félelmet a kockázatoktól. Előadásának címe: Tackling risk obesity.

Művészeti ráadás
Különlegessége az Art of Projects konferenciasorozatnak, hogy a záró előadásban valamilyen művészeti ág, annak megközelítései, projektjei, alkotásai kerülnek a középpontba. Idén a Hello Woods Stúdió designercsapat mutatkozik be, akiknek hatalmas helyhez épített, friss, innovatív fakonstrukciói a hazai és nemzetközi fesztiválok kiemelt látványosságai. Ugyanakkor ezek az installációk együttmunkálkodások, projektek eredményei, s a csapat a közös platformot táborozások, közös gondolkodási alkalmak során alakítja ki.

Regisztráljon itt!

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.