Hirdetés
. Hirdetés

Androidos kocsik születhetnek a Google és több autógyártó szövetségéből

|

A keresőóriás több járműgyártóval karöltve megalapította az Open Automotive Szövetséget.

Hirdetés

A járművekben lévő szórakoztatóközpontok számára megfelelő operációs rendszert készíteni hivatott szövetség tagjai közt találjuk a General Motorst, a Hondát, az Audit, a Hyundait valamint az Nvidia chipgyártót.

 

A tervek szerint az első androidos autó már 2014 végén legördülhet a gyártósorról. A szövetség tagjai szeretnék, ha a jövőben mind több gyártó csatlakozna hozzájuk. Ennek érdekében megpróbálják úgy alakítani a Google oprendszerét, hogy a fejlesztők könnyedén elláthassák autós modokkal alkalmazásaikat.

Nagyon úgy tűnik, hogy az operációs rendszer-óriások az autóiparban látják a jövőt, hiszen az Apple már tavalyelőtt elkezdte a Siri-t autóra optimalizálni, a Microsoft pedig a Forddal kötött szövetséget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.