Hirdetés
. Hirdetés

Deutsch szerint hazánk lehet a digitális átalakulás nyertese

|

Az internethez hasonló forradalmi változásokat hozhat a blockchain technológia. A magyar kormány nyitottsággal, megértéssel és partnerekkel együttműködve közelít ezekhez az új lehetőségekhez.

Hirdetés

Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Program (DJP) megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos is jelen volt és beszédet mondott azon a mai budapesti szakmai rendezvényen és sajtóeseményen, amelyen bemutatkozott a Blockchain Competence Center (BCC). A miniszterelnöki biztos szerint nincs eleve elrendelve az, hogy mely régiók, országok lesznek a digitális átalakulás versenyének győztesei.

Hirdetés

Minden lehetőségünk megvan arra, hogy a nyertesek között legyen hazánk - hangsúlyozta, és elmondta, hogy folyik a DJP 2.0 készítésének keretében a fintech stratégia megfogalmazása, továbbá lesz stratégia a blockchainre vonatkozóan is. A nem titkolt célja a magyar kormánynak az, hogy piaci megoldásaival hazánk a régióban a blockchain szegmensben vezető szerephez jusson.

Bemutatkozott Budapesten a Blockchain Competence Center, Deutsch Tamás is beszédet mondott a rendezvényen

A BCC a RowanHill Global és az InterTicket közös leányvállalataként jött létre. Benedek Péter, a BCC ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat három célt tűzött ki maga elé. Elsőként említette, hogy a blockchainnel kapcsolatos oktatással kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a technológiához kapcsolódó ismeretekkel minél többen rendelkezhessenek. Második célként jelölte meg, hogy legyen a vállalat a blockchainre alapuló fejlesztések inkubációs központja, támogatva olyan magyar kezdő vállalkozásokat, amelyek jövőbemutató megoldások ígéretével kopogtatnak be hozzájuk. Végül pedig a BCC mindent megtesz azért, hogy szakértőivel és szakértelmével részese legyen itthoni és regionális blockchain projekteknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.