Hirdetés
. Hirdetés

Drága mulatság lehet a Windows RT licencelése

|

Egymástól független források szerint a Microsoft ezúttal sem kíván jótékonykodni.

Hirdetés

A VR-Zone portál értesülései szerint a Windows 8 meglévő alkalmazásokkal nem kompatibilis, ARM architektúrás táblagépeken futó verziója nem lesz éppen olcsó mulatság, hiszen a Microsoft elvileg 85 dolláros (~20 ezer forintos) áron adja majd az operációs rendszer licencének darabját.


A fenti összeg elsőre ugyan nem tűnik olyan vészesnek, ám a Windows RT piacra kerülésekor valószínűleg meglehetősen kevés alkalmazás lesz elérhető rá, így az első időkben nem lesz különösebben versenyképes az iOS/Android duóval szemben, amelynek köszönhetően a hardvergyártóknak is meglehetősen komoly rizikót jelent majd a támogatása.


Éppen ezért például az Acer biztosan nem fog a közeljövőben Windows RT-s eszközöket piacra dobni, noha Inteles hardveren érkezni fog tőlük néhány Windows 8-as táblagép. A tajvani gyártó egyébiránt az ARM processzorok viszonylag alacsony teljesítményével indokolta ezen döntését, ám vélhetően a szoftver ára is sokat nyomhatott a latban.


A hírek szerint a Windows RT-s táblagépek a hardvereiktől függően tipikusan 550-800 dollár (~130-190 ezer forint) közti áron kerülhetnek majd a boltok polcaira, az első fecskék még idén elérhetővé válhatnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.