Hirdetés
. Hirdetés

Érkezhetnek a linuxos Toyoták

|

A japán autógyártó Linux-alapokon képzeli el az internetre kötött autók koncepcióját.

Hirdetés

A Linux Foundation bejelentette, hogy a Toyota a továbbiakban aranyfokozatú tagként segíti a szervezet munkáját. A japán autógyártó indoklása szerint a nyílt forráskódú platform egy olyan "rugalmas és fejlett" technológiát biztosít számukra, amely segítségével megvalósítható a járműn belüli szórakoztató-központ (In-Vehicle Infotainment - IVI) és a fejlett kommunikációs rendszer - azaz az internetre kapcsolt gépjárművek létrehozása.

 

 



"Az Alapítvány egy olyan fórumot biztosít számunkra, ahol könnyedén együttműködhetünk a világ vezető technológiai cégeivel egy nyílt innováción, amely felgyorsítja a fejlődést" - vélte Kenichi Murata, a Toyota Motor Corporation elektronikai fejlesztés üzletágának a vezető projektmenedzsere.

Az aranyfokozatú tagsági egyébként a Linux Foundation szervezeten belül a középső rangot képviseli. A körülbelül 100 tagcég közül csak 7 rendelkezik a legmagasabb, platinum tagságival, míg az aranyfokozatot a Toyotával együtt eddig 12 cég kapta meg. Köztük olyan nagy neveket találunk, mint az AMD, a Cisco, a HP, a Google, a Motorola, a Nokia, a Novell és a Panasonic.

Ezen lépéssel vélhetően pár éven belül megérkezhetnek a Toyota első linuxos, internetre kötött autói, amelyek képesek éesznek elérni a világhálót és az intelligens közlekedési rendszereket. A nyílt forráskód használata az autóiparban egyébként nem újkeletű. A korábban megalakult non-profit GENIVI szövetség ugyanis az IVI-t az Intel és a Nokiai által közösen fejlesztett MeeGo alapon valósítaná meg. Tagjai között szerepel a BMW, a Hyundai, a General Motors, és a Mitsubishi is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.