Hirdetés
. Hirdetés

Hazánkban is hódít a CRM

|

Egyre több cég választ ügyfélkapcsolat-kezelő megoldást a már meglévő vállalatirányítási rendszere mellé.

Hirdetés

Jó évet tudhat maga mögött a Microsoft ügyfélkapcsolat-kezelő alkalmazása, a Dynamics CRM. Világszinten az értékesítése ugyanis habár 2005 óta évente megduplázódik, ez a trend még nem volt markánsan érezhető a hazai piacon. Az elmúlt év viszont fordultatott hozott, hiszen a rendszer értékesítése a bevétel alapján 2007-ben és 2008-ban is 100 százalék feletti növekedést hozott. A növekedéshez komolyan hozzájárult, hogy sok cég a Dynamics AX és NAV vállalatirányítási rendszerekkel együtt egyre inkább a CRM-kompetencia kiépítése mellett is leteszi a voksát.

Segítségével a vállalatok minden kapcsolatfelvételt és megkeresést pontosan dokumentálni tudnak. Ez előfeltétele annak, hogy az alkalmazottak mindig minden üggyel biztosan foglalkozzanak, és a munkaterhelés jobban elosztható legyen közöttük a gördülékeny kiszolgálás érdekében. A dokumentáltságnak köszönhetően minden kapcsolatfelvételnél tudni lehet, hogy ki mikor beszélt, váltott levelet az ügyféllel, ki kereste fel, milyen eredménnyel zárultak a megbeszélések, mekkora a valószínűsége az üzletkötésnek, és milyen további beruházásokat tervez ügyfél. A vállalat ezen a módon pontosabb éves előrejelzést készíthet, és ennek alapján a terv teljesítéséhez szükséges erőforrásokat is jobban tervezheti.

 

 

msdyncrm.jpg
 

 

 

A Dynamics ERP rendszerek értékesítése egyébként Magyarországon 2008-ban is tartotta a növekedés ütemét, a megelőző évhez képest - a licencelést, a bevezetést és a támogatást is beleértve - a bevétel 22 százalékkal nőtt. Ugyancsak látványos mértékben gyarapodott az ügyfélbázis. Míg 2007-ben száz feletti volt az új ügyfelek száma, 2008-ban több mint 120 cégnél vezettek be Dynamics ERP rendszereket.

A Dynamics AX és NAV vállalatirányítási rendszereket így ma már több mint félezer szervezet használja Magyarországon, a legnagyobb vállalatoktól (MKB Bank, TriGránit) kezdve az egészen kis cégekig (Pataki Cukrászda). Ebben a partnerek által hozzáadott érték, a tanácsadói és technológiai kompetencia, az iparági specializáció, valamint a vállalatok beruházásainak támogatására elérhető európai uniós források felhasználása is kulcsszerepet játszik - tavaly a projektek harmada ilyen források bevonásával valósult meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.