Hirdetés
. Hirdetés

Illumishare: a csevegés új szintje

|

A prototípus lehetővé teszi két fél számára a valós objektumokkal történő közös munkát.

Hirdetés

A Microsoft Research kutatóintézetéből az elmúlt évek során számtalan érdekes prototípus került ki, amelyek közül néhány megoldás később konkrét termékként is megjelent a piacon (elég csak a Surface asztalra gondolni). A redmondi szoftvercég mérnökei egy újabb érdekes koncepcióval rukkoltak elő, amely a webes konferenciák során az együttműködést, az egy közös dokumentumon végzett munkát új szintre emelheti.

Az Illumishare segítségével a résztvevők ugyanis mindezt a képernyők kiiktatásával tehetik meg, a saját asztalukon, vagy akár egy fehér lapon keresztül. Az eszközben lévő projektor képes kivetíteni az egyik oldal képét, miközben feldolgozza, rögzíti a másik félnél látható objektumokat, rajzokat. Hogy ez pontosan miként működik, az a lenti videóból jól látható.



A videó készítői több ötletet is adnak arra, hogy a technológiát miként lehetne a cégeknél hasznosítani. Mivel fizikailag létező objektumok is összehasonlíthatóak segítségével, ezért például a tervezéssel foglalkozó cégek munkatársai utazás nélkül is össze tudnak hasonlítani alkatrészeket, megnézve azok illeszkedését. Illetve egy távmunkás esetén könnyedén elvégezhető segítségével egy betanítási procedúra.

Azt még nem tudni, hogy Illumishare mikor válik majd kereskedelmi termékké, már ha egyáltalán túllép a kísérleti projekt szerepkörén, ám a Microsoft már most is kínál olyan eszközöket, amelyek megkönnyítik az egymástól távol lévő felek közös munkáját. A Lync platform segítségével például a dolgozók egy közös dokumentumon dolgozhatnak, egymásnak átadva az irányítást, miközben a módosításokat egy valós idejű kapcsolaton keresztül beszélhetik meg. Az egységes kommunikációt biztosító platformról a Megoldás Magazin oldalán olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.