Hirdetés
. Hirdetés

Jelentősen átalakul a Microsoft Office

|

A redmondi szoftvercég elsőként mutatta meg az új irodai csomagját. A metrós változat felülete jelentősen átalakul.

Hirdetés

A Microsoft a fejlesztői oldalán a tegnapi napon közzétett egy felvételt, amelyen az ARM rendszereken futtatott új operációs rendszerének képességeit igyekezett demonstrálni. A videó két szempontból is érdekes.

 

 

Egyrészt immár hivatalossá vált, hogy a Start menü valóban eltűnik a rendszerből. Habár a neten eddig is megjelentek ezt demonstráló képernyőképek, azokat nem lehetett teljesen komolyan venni, mivel egy fotót bárki manipulálhat. Ezen esetben azonban egy videóról van szó, amelyet a redmondi szoftvercég maga készített, s ez egyet jelent egy hivatalos bejelentéssel.

 



Másrészt ez volt az első eset, hogy a Microsoft megmutatta a 15-ös verziószámot viselő új ARM-es irodai programcsomagját (az Office 2010 a tizennegyedik volt a sorban). Az új metró stílusú Office-nak továbbra is fontos része lesz a szalag, de amint a felvételen is látható, jelentősen összezsugorodik majd.

 



Jól látszik még a korábban emlegetett felhő - azaz a cég esetén Skydrive - integráció is, mivel a menüsoron hangsúlyos szerepet kap majd a "Sign in", azaz a bejelentkezés gomb. Így vélhetően a felhasználók majd könnyedén elmenthetik dokumentumaikat a redmondi szoftvercég felhőjébe.

 



A Microsoft működés közben nem mutatta meg alkalmazásait, így nem lehet tudni, hogy a tapintható gombok a gyakorlatban miként fognak működni. Habár az ARM verzióról van szó, elképzelhető, hogy a következő teljes Office csomag teljes egészében WinRT -- azaz metro - alapon fog megvalósulni, így biztosíthatná a Microsoft a táblagépek felhasználói számára is a teljes funkcionalitást, valamint azt, hogy ne kelljen párhuzamosan fejlesztenie. Ha így van, akkor nemcsak az ARM, hanem az x86-os Office esetén is egy új felülettel kell majd a felhasználóknak megbarátkozniuk.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.