Hirdetés
. Hirdetés

Jön az elektromos VW Bogár?

|

Még nem kezdték el a fejlesztését, de a Volkswagen állítólag komolyan fontolgatja az ötletet.

Hirdetés

Hirdetés

A VW Bogár nemsokára új életre kelhet, a Volkswagen ugyanis erősen gondolkodik rajta, hogy elektromos változatban indítja újra a legendás modellt.

A cég elnöke, Herbert Diess az Autocarnak elmondta, hogy a nulla-emissziós termékvonaluk részeként "aktívan foglalkoznak" az elektromos Bogár terveivel. Azt is elárulta, hogy az elektromos változat alighanem visszatér az eredeti Bogárnál alkalmazott hátsókerék meghajtáshoz.

A legendás modell legutóbbi reinkarnációja. A következő már elektromos lehet.

Egyelőre még nem kezdtek el dolgozni az új modellen, de jó esély van rá, hogy az új Bogár rövidesen zöld utat kap, mivel a cég nagy erőkkel fejleszti az elektromos termékvonalát.

Idén már bejelentették, hogy elkészítik a cég klasszikus mikrobuszának elektromos változatát. Diess szerint a bejelentést követően levelek tömegét kapták, amelyben a rajongók arra kérték a céget, hogy feltétlenül építse meg az autót.

Az autógyártó óriás szeptemberben azt is bejelentette, hogy 2030-ig mintegy 20 milliárd eurót fektet az elektromos autók fejlesztésébe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.