Hirdetés
. Hirdetés

Jönnek a kétszeres üzemidejű mobilakkuk

|

Az új technológiának köszönhetően sokkal tovább használhatjuk mobil eszközeinket egy feltöltéssel.

Hirdetés

Egy újfajta akkumulátor megduplázza a napjainkban használt lítium-ionos telepek által eltárolható energiamennyiséget. Ez azt jelenti, hogy a gyártók az energiatárolási képesség csökkentése nélkül felére zsugoríthatják a telepek méretét, illetve, ha ragaszkodnak a jelenlegi mérethez, megkétszerezhetik az akkumulátorok üzemidejét.

Az okostelefon- és laptop-gyártók régóta küzdenek a lítium-ion technológia korlátaival, és az utóbbi években csak minimális javulást tudtak elérni ezen a téren, szemben például a mikrolapkákkal, ahol exponenciális volt a teljesítmény-növekedés. A "lítium metál" technológia azzal hoz áttörést, hogy  az akkumulátort kétszer annyi energiatároló ion eltárolására teszi alkalmassá.  Ezenkívül van még egy komoly előnye: tökéletesen illeszkedik a jelenlegi gyártási folyamatba.

Az új akkumulátorok, amelyeket a SolidEnergy Systems fejlesztett ki, a tervek szerint már jövőre felbukkanhatnak okostelefonokban és hordható termékekben, pár éven belül pedig az elektromos autókat is meghódíthatják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.