Hirdetés
. Hirdetés

Leállíttatnák a Google ? AdMob felvásárlást a fogyasztóvédők

|

Két fogyasztói csoport is levélben kérte az FTC-től az üzlet meggátolását.

Hirdetés

Hétfői levelében két fogyasztói csoport is sürgette az USA hatóságainál a Google kilátásban lévő felvásárlásának blokkolását. A Google a mobil reklámszolgáltató AdMob céget vásárolná fel, amit a fogyasztói csoportok a felhasználók, reklámozók és alkalmazásfejlesztők számára is károsnak ítélnek beadványukban.

A Google a múlt hónapban jelentette be tervét, hogy 750 millió dollárért felvásárolja az AdMob céget. A Consumer Watchdog és a Center for Digital Democracy servezetek képviselői levelükben kiemelik, hogy a Google - AdMob üzlet megvalósulása ?alapvetően gyengítené a versenyt az egyre inkább fontos mobil reklámpiacon". A levelet az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Tanácsának (FTC - Federal Trade Commission) címezték, ugyanannak a testületnek, akit a Google - múlt heti levele szerint - előzőleg már megkérdezett az üzlettel kapcsolatban.

A Google először nem reagált a megkeresésre, hogy hivatalosan kommentálja az eseményeket. Annyit tudni, hogy nem lát semmiféle akadályozó szabályozót a tranzakcióval kapcsolatban. ?A gyorsan növekvő reklámtér nagy mértékben kompatibilis több mint egy tucat mobil hirdetési hálózattal - ezt Paul Feng Google termékmenedzser múlt heti blog bejegyzésében olvashattuk.

Azzal is érvelnek a levél írói, hogy a látogatók szokásairól gyűjtött Google információk és az AdMob együtt fenyegetnék a felhasználók privát zónáját. Egy másik, fentebb is említett érv szerint a felvásárlás csökkentené a versenyt, mivel erősítené a Google dominanciáját a hirdetési iparban, ez pedig kárára lenne a reklám- alkalmazás fejlesztőknek, akik kevesebb partner közül választhatnának.

A Google azzal indokolta az ügylet szükségességét, hogy az AdMob a mobil reklámmegjelenítésre és alkalmazásokba ágyazott reklámokra összpontosít, ami kiegészítené a Google mobil keresés hirdetésekben megmutatkozó erejét.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.