Hirdetés
. Hirdetés

Légből kapott példák

|

Minden második döntéshozó jelentős IT-beruházásra készül a következő években - derül ki az EY digitális gazdasággal foglalkozó felméréséből, amelynek elkészítése során 26 országban 9 iparágból 900 vezetőt kérdeztek meg.

Hirdetés

Tízből kilenc válaszadó ma már prioritásként kezeli a digitalizációt a stratégiai tervezés során, közel felük pedig jelentős forrásokat is szán a területre - derül ki az EY tanulmányából (Digital Deal Economy Study). A technológiai fejlődéshez a megkérdezettek háromnegyede a saját kompetenciák megteremtése mellett felvásárlásokban gondolkodik. Sok vezető ugyanakkor még nem alakította ki azokat a folyamatokat, amelyekre szükség van ahhoz, hogy az akvizícióból profitálni tudjon a szervezete.

Hirdetés

- A cégek számára komoly kihívást jelent a mesterséges intelligencia és a robotika térnyerése. A drónok és az önvezető járművek például módosítják az ellátási láncok működését és a logisztikai folyamatokat, egyben komoly változtatásokat tesznek szükségessé a politikai és gazdasági döntéshozók részéről a meglévő infrastruktúra és szabályozások kapcsán - hangsúlyozta Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója.

Az új technológiák nemcsak az üzleti modelleket alakítják át, de a társadalom egészére is hatással vannak. Az innovatív megoldások fogyasztói elfogadására az egyik legjobb példa a légiközlekedés. A repülőgépek automatikus irányítása mára bevett gyakorlat, az utasok teljesen megbíznak a robotpilótában, nem tesznek különbséget az emberi beavatkozás nélküli, illetve a pilóta által kontrollált üzemmód között. A repülés ráadásul, éppen az automatizáció miatt, a legbiztonságosabb utazási móddá vált. Minden megtett egymilliárd kilométerre vetítve ezerszer több kritikus baleset történik az utakon, illetve százszor több a vasúton, mint a légiközlekedésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.