Hirdetés
. Hirdetés

Májusban mutatkozhatnak be az Oak Trail-tabletek

|

Az Intel arra számít, hogy az általa kifejlesztett energiatakarékos architektúrára épülő táblagépek révén kedvezőbb pozíciót vívhat ki magának a jelenlegi piacvezető ARM-mal szemben.

Hirdetés

 

 

Az Intel pénteki közleménye szerint várhatóan már májusban a boltokba kerülhetnek az első, a cég speciális Oak Trail-chipjeit használó táblagépek. Az új architektúra rendkívül energiatakarékos működést tesz lehetővé; a gyártó tavaly jelentette be kimondottan tablet-PC-kre fejlesztett vonalat.

Az Oak Trail chipek időközben az Intel árlistájára is felkerültek. A chipgyártó közlése szerint az első erre az architektúrára épülő eszközök valószínűleg a május 31-e és június 4-e között, Tajpejben megrendezett Computex kereskedelmi vásár idején megvásárolhatók lesznek. „Az Oak Trail tabletek várhatóan májusban kerülhetnek a boltok polcaira" - erősítette meg az Intel szóvivője.

A szakemberek szerint a gyártó újdonsága rendkívül nagy érdeklődésre tarthat számot a számítógép-gyártók körében: ezt támasztja alá az is, hogy számos nagy gyártó - köztük a Lenovo, a Fujitsu, a Samsung és a Motion Computing - is legyártotta már a maga Windows 7-et futtató Oak Trail-alapú eszközét.

A Samsung a Las Vegas-i Consumer Electronic Show-n (CES) mutatta be PC7 névre keresztelt, táblagéppé alakítható „hibrid PC-jét"; de a Lenovo és a Motion Computing első Intel-chippel szerelt tabletjei is itt debütáltak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.