Hirdetés
. Hirdetés

Nagyon durva lépésre készül a Chrome

|

Megelégelte, hogy egyes hirdetések visszaélnek a számítógépes erőforrásokkal, ezért nem fogja megjeleníti őket.

Hirdetés

Hirdetés

A Google bejelentette, hogy blokkolni fogja az erőforrásigényes hirdetéseket a Chrome böngészőben.

A cég szerint ezek a reklámok visszaélnek a rendszer erőforrásaival, és bizonyos esetekben kriptovalutát bányásznak, vagy egyszerűen csak rosszul vannak megírva, ezért a jövőben nem fogja megjeleníteni őket a Chrome-ban.

Ez azt jelenti, hogy a böngésző limitálni fogja az egy hirdetés által felhasználható erőforrásokat. Ha egy reklám átlépi a korlátot, kerete egy hibaoldalra kerül át, amely tájékoztatja a felhasználót, hogy a hirdetés túl sok erőforrást emésztett fel.

A cég kijelölte a határvonalat is, ami az elfogadható és az elfogadhatatlan tartományt elválasztja: ez 30 másodpercenként 15 másodperces CPU használat, illetve 4 megabájt hálózati adat, összesen pedig 60 másodperc teljes CPU használat.

Ma csak a hirdetések 0,3 százaléka lépi át ezt a küszöböt, viszont ők emésztik fel az összes hirdetés hálózati adatforgalmának 27 százalékát, és CPU használatának 28 százalékát.

A korlátozás az augusztusban megjelenő Chrome változatban lép életbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.