Hirdetés
. Hirdetés

Sör és Windows 8

|

Hogyan kerülnek képbe a belgák az első Windows 8 tablet app kapcsán? Ha kíváncsi az "Ultimate Beer Ranger" alkalmazásra, kattintson!

Hirdetés

Magának követeli a legelső vállalati célú Windows 8 tablet app fejlesztője titulust a Sonoma Partners. A Microsoft CRM tanácsadással foglalkozó cég a New Belgium Brewing számára hozott létre táblagépeken, egészen pontosan a kereskedelmi forgalomban még nem is kapható Windows 8-at futtató tableteken használható alkalmazást, melyet Ultimate Beer Ranger névre keresztelt. Az app az amerikai sörfőzde értékesítési részlegének tevékenységét hivatott támogatni; a fejlesztő és a megrendelő ezen a héten mutatja be nyilvánosan közös munkájuk eredményét a Microsoft Dynamics partnereinek szánt Convergence konferenciáján.

Az, hogy miért is különleges az Ultimate Beer Ranger, már világossá vált; Windows 8 alá eddig mobil környezetben gyakorlatilag konzumerközpontú és játékalkalmazások születtek, pontosabban ezek preview-i láttak napvilágot a születőben levő platformhoz. A Microsoft leendő operációs rendszere, legalábbis a mostani helyzet alapján, úgy tűnik, elsősorban a szórakozni vágyókat igyekszik megfogni. Ez a hozzáállás nem is meglepő, tekintve, hogy a tabletek, okostelefonok elsősorban médiafogyasztásra szolgálnak, nem tartalom-előállításra. Redmond pedig - felmérve saját lemaradást ezen a téren - a Windows 8 kapcsán igencsak nekifeküdt a mobil szegmensnek. Gyerekcipőben jár még a vállalati mobilalkalmazások piaca, és nem csak a Windows 8 tabletek, vagy úgy általánosságban a táblagépek területén, még az okostelefonokon is csak most bontogatja szárnyait a piac.

Visszatérve a konkrét esetre: a korábban a Microsoft Dynamics CRM termékével sok tapasztalatot szerző Sonoma a tavaly szeptemberben megjelent Windows 8 Develeoper Preview változat megjelenése óta dolgozik az Ultimate Beer Rangeren. Ehhez ráadásul komoly támogatást is kaptak a redmondiak Windows csapatától, akik szoros együttműködéssel segítették a fejlesztőt abban, hogy kihasználhassa az új programozói interfész, az alkalmazásmegosztás és a WinRT/Metro-Style framework nyújtotta lehetőségeket.

New Belgium Brewing sörök
New Belgium Brewing sörök

Belga-amerikai koprodukció - közel a megvilágosodás?

Mindössze hat hét kellett ahhoz, hogy HTML és CSS alapokon előálljon az alkalmazás prototípusa, mellyel lehetővé vált az üzletkötők számára, hogy kötetlenül hozzáférjenek kiskereskedelmi partnereik adataihoz és eladásokat hozhassanak tető alá. A Windows 8 keresőfunkciója révén a felhasználók Dynamics CRM rendszerben tárolt account információkra kereshetnek rá; felmérhetik, hogy meghatározott földrajzi területen milyen ügyfelek találhatók; lehetőségük nyílik fényképek importálására közvetlenül a tabletről; illetve valósidejű hozzáférést kaphatnak az olyan kulcs-mérőszámokhoz, mint az értékesítési adatok. Metro kezelőfelületének köszönhetően élőcsempék segítségével még soron következő találkozóikat is figyelemmel kísérhetik az értékesítők.

A Sonoma egyébként komolyan fontolgatta az XAML alkalmazását, mivel fejlesztőik jelentős részének nem volt ismeretlen a Silverlight, de végül a könnyebb integráció miatt döntöttek a HTML mellett. És azért is, mert a Microsoft érdekét szolgálja az, ha minél több HTML-alapú bizonyítékot szolgáltat Windows 8 alatt a kétkedők/hezitálók számára.

Jelenleg Samsung Windows tableteken tesztelik a sörfőzdében az Ultimate Beer Rangert. A NBB alkalmazottainak egyelőre szokniuk kell a felületet, számoltak be az első tapasztalatokról, elsőre idegenkednek a menük közötti érintéses navigációtól. Ez egyben a fejlesztőknek is fontos tapasztalatokat jelent, miként lehet (és kell) optimalizálni egy alkalmazást érintésérzékeny környezetben. Mivel a CRM használatának egy új módját láthatják kibontakozni a szemük előtt, a Sonoma kiemelten fontosnak tartja a sörfőzdével szerzett eredményeket.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.