Hirdetés
. Hirdetés

Szponzorált csiripekből reméli a pénzt a Twitter

|

Szponzorált twittekkel is találkozhatnak a jövőben a világ egyik legnépszerűbb közösségi szolgáltatásának felhasználói. A cél a Twitter mielőbbi nyereségessé tétele.

Hirdetés

A Twitter illetékese kedden jelentette be új, Promoted Tweets (azaz szponzorált twittek) szolgáltatását, amely lehetővé teszi, hogy a vállalatok hirdetéseket helyezzenek el a Twitteres csiripelések között -  olvasható a Biz Stone (a vállalat társalapítója) által jegyzett Twitter-blogbejegyézésben.

A bejelentés fontos mérföldkő a cég életében, hiszen ez az első lépés abba irányba, hogy a Twitter ténylegesen is bevételtermelő vállalattá váljon.

A fizetett üzeneteket ?promoted" (azaz ?szponzorált") megjelöléssel látják el, a felhasználók ez alapján tudják elkülöníteni azokat a ?normál" tartalmaktól. Stone bejelentése szerint a fizetett tartalmak először a keresést követő találati oldalakon jelennek majd meg, és várhatóan a felhasználók 10 százaléka látja majd őket.

A Twitter már néhány partnerrel szerződött is, köztük a Best Buy-jal a Bravóval, a Red Bullal, a Sony Pictures-zel, a Starbucks-szal és a Virgin Americával. Feltehetőleg az első hirdetések ezektől a multinacionális vállalatoktól érkeznek majd a közösségi oldalra.

A Twitter szolgáltatásai jelenleg az angolon kívül francia, német, olasz, japán és spanyol nyelven érhetők el, de mivel a felhasználók több mint hatvan százaléka az Egyesült Államok területén kívül él, a site-ot működtető vállalkozás egyik kiemelt célja, hogy minél több nyelven elérhetővé tegyék a szolgáltatásaikat - ahogy erről a napokban a Twitter egyik vezetője is beszélt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.