Hirdetés
. Hirdetés

Új kihívó a PC piacon: hadüzenetet kapott az Intel!

|

Az ARM két új lapkával készül a hatalomátvételre.

Hirdetés

Hirdetés

Az ARM nyilvánosságra hozta 2020-ig tartó fejlesztési ütemtervét, és ebből kiderül, hogy a lapkagyártó komoly kihívást intéz az Intelhez.

A cég belátható időn belül domináns szereplő akar lenni a PC piacon, és azt állítja, hogy új lapkái legalább olyan ütősek lesznek, mint az Intel kínálata.

Van persze egy bökkenő: sok Windows alkalmazást nem az ARM utasításkészletére írtak, és az emuláció elvesz a teljesítményükből. Ahhoz tehát, hogy az ARM sebességben felvegye a versenyt az Intel Core családjával, növelnie kell CPU-i teljesítményét.

A most bejelentett új lapkaarchitektúrák közül a 7 nanométeres Deimos 2019-ben, az 5 nanométeres Hercules 2020-ban jön ki.

Az ARM, amelynek processzorai már most is dominálják az okostelefonos piacot, nem szállít közvetlenül lapkákat, csupán lapkaterveket és licenszeket ad át olyan gyártóknak, mint a Qualcomm és a Samsung.

A cég a jövőben is ezt a működési modellt kívánja folytatni: évente bocsát ki új terveket, és a gyártók ezek alapján gyártják le a lapkákat, amelyeket aztán tőlük kapnak meg a PC gyártók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.