Hirdetés
. Hirdetés

A Google másfél év után törli az új felhasználók adatait

|

A régi felhasználóknak még saját kezűleg kell beállítaniuk a funkciót, de most regisztrálóknak már automatizáltan működik a régebbi adatok törlése.

Hirdetés

Egy ideje nem titok, hogy az egyes internetes cégek adatokat gyűjtenek felhasználóikról a felhasználói élmény javítása, célzott reklámok megjelenítése, vagy éppen egyes szolgáltatások működés céljából. Nem kivétel ez alól a Google sem, akik rendkívül kiterjedt profiljuk miatt a személyes adatok, aktivitások és előzmények garmadáját őrzik felhasználóikról. Most azonban bejelentették, hogy az újonnan regisztrálók aktivitásait másfél év után törlik, nem kell ezzel manuálisan bíbelődni.

Hirdetés

Ha az ember sokat használ a Google szolgáltatásai közül, akkor valószínűleg meglehetősen sok előzményt tárol róla a cég, ha nem törli azokat rendszeresen. Persze ezek megkönnyíthetik az adott weboldalak vagy alkalmazások használatát, mindemellett azonban felvetnek bizonyos biztonsági kérdéseket is. Éppen ezért a fiókbeállítások alatt megadhatjuk, hogy 3 vagy 18 hónapos időközönként törlődjenek automatikusan a rólunk tárolt előzmények.

Egy újítás következtében azonban az új felhasználók tárolt adatai már alapjáraton törlődnek másfél év után. Ez kiterjed a Chorme böngészési előzményekre, a YouTube videó megtekintésekre vagy éppen a Google Térkép által tárolt helyadatokra. Ez logikus lépés, hiszen a 18 hónapnál régebbi előzmények jó eséllyel már nem relevánsak a felhasználói élmény javítása szempontjából, így nem fontos, hogy a cég tárolja azokat. Ellenben az atatlopások, adatszivárgások, betörési kísérletek miatt még az ilyen, régebbről származó adatok is jól jöhetnek illetéktelenek számára, hiszen simán szerepelhet bennük például olyan eltárolt jelszó vagy egyéb érzékeny információ amellyel még ma is vissza lehet élni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.