Hirdetés
. Hirdetés

A Tesla gigantikus álmokat fogalmazott meg autógyártói jövőjéről, és még ott sem állt meg

|

Elon Musk a Tesla történetének harmadik mestertervének nevezte.

Hirdetés

A Tesla egy minap tartott nagy befektetői prezentáción felvázolta, hogy milyen jövőt lát a vállalat előtt. Nem fukarkodtak a számokkal, a cég évente több mint kétszer annyi autót akar gyártani, mint tavaly a Toyota, amely 9,5 millió darabbal végzett az élen.

A Tesla 20 millió elektromos járművet és évente egy terawattnyi energia tárolására elegendő ipari és lakossági akkumulátort kíván értékesíteni - mondta Drew Baglino, a Tesla vezetője egy befektetőknek tartott prezentáción. Ez drámai növekedés 2022-hez képest, amikor a Tesla mindössze 1,3 millió járművet adott el és 6,5 gigawattóra energiatárolót telepített, ami az egy terawattos cél kevesebb mint 1 százaléka. Baglino nem árulta el, hogy mikor kívánja elérni ezeket a célokat - írja a The Information.

Baglino, aki Elon Musk vezérigazgatóval osztozott a színpadon, egyike volt a Tesla számos vezetőjének, akik a befektetőket végigvezette a Tesla jövőjén a háromórás prezentáció során. Ezt mellesleg Musk a Tesla történetének harmadik "mestertervének" nevezte. A cégvezető ezúttal kevésbé volt a középpontban, mint általában a vállalati bemutatókon, de azért beszélt a bolygót érintő átfogó kérdésekről, valamint a Tesla mesterséges intelligenciával vezérelt robotjáról, Optimusról is.

Hirdetés

Az előadást tartó vezetők között volt Tom Zhu, a globális Giga gyárak vezetője és a pletykák szerint Musk második embere, aki felvázolta a Tesla terveit a gyárak számának bővítésére, hogy segítsen elérni az autóeladási célokat. Szerdán a Tesla jelentős mérföldkőhöz érkezett a 4 milliomodik Tesla megépítésével - mondta Zhu.

A vezetők közölték, hogy a Tesla következő gyára kisebb és hatékonyabb lesz, mint a Giga Texas-i gyár Austinban, ahol a bemutatót tartották, és azt ígérték, hogy a következő generációs jármű költsége 50 százalékkal csökken, bár a vállalat nem osztott meg részleteket arról, hogy az a jármű hogyan fog kinézni. A vállalat potenciális termékeket is bemutatott, többek között egy otthoni hőszivattyút és egy étkezdét a töltőállomásai mellé. Rövid távon a befektetők várhatják a Tesla új lítium-finomítóját, amely az akkumulátorgyártáshoz állít elő alapanyagot. Ez az üzem 2023 végén fog beindulni. Illetve a Tesla Cybertruck régóta várt piaci bemutatkozását is megejtik még ebben az évben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.