Hirdetés
. Hirdetés

MI-vel támogatott folyamat- és adatelemző platformot kapnak a kkv-k

|

A működést javító és optimalizáló szolgáltatás folyamatbányász, mesterséges intelligencia, valamint felhőalapú technológiákon alapul.

Hirdetés

Ami a nagyvállalatok esetében a hatékonyság és versenyképesség javításának egyik legkézenfekvőbb módja - a vállalatirányítási rendszer által kezelt folyamataik optimalizálása a rendszerből kinyert adatok szakértői elemzésével -, az a kis- és középvállalkozások számára a legtöbb esetben elérhetetlen. Részben azért, mert ezek az elemzések munka- és időigényesek, vagyis költségesek, részben pedig azért, mert ehhez nem állnak rendelkezésre megfelelő mennyiségű adatok. Ugyanakkor, mint minden vállalkozásra, a kkv-kra is érvényes, hogy a fejlődés és a versenyképesség növelésének - esetükben sokszor magának a fennmaradásnak - a kulcsa a folyamathatékonyság és az adatgazdálkodás fejlesztése.

Hirdetés

A tervezett, mesterséges intelligenciával támogatott, felhőalapú folyamatbányász és optimalizációs platform feladata az lesz, hogy összegyűjtse a vállalkozások folyamatait leíró adatokat, tárolja és egységesítse azokat, majd ezekből az adatokból folyamatoptimalizációs és egyéb hatékonyságot növelő javaslatokat készítsen.

A kétéves projekt során több lépcsőben vezetik be az egyes szolgáltatásokat. Elsőként az együttműködésben részt vevő vállalkozások benchmark-elemzéseket kaphatnak több, velük azonos területen működő vállalkozás adatai alapján. A következő lépés a mennyiségi adatelemzés: az ipar 4.0 időszakában számtalan szenzor szolgáltat adatokat a termelési folyamatokról, így a hosszú időn keresztül összegyűjtött adatokat az iparágra jellemző kulcsindikátorok segítségével elemzik és visszajuttatják az adatszolgáltatónak. Az azonos informatikai rendszert használó vállalkozások meghatározott folyamataira vonatkozó adatokat hasonló módon elemzik és továbbítják. Ezt követi az egyedi adatelemzés és a folyamatbányászat, végül pedig a White Label elnevezésű szolgáltatás bevezetése.

A platformot az MKB Consulting a saját folyamatbányászati tapasztalatait felhasználva fejleszti, míg a projektbe bekapcsolódó Neuron Solutions Kft. a mesterséges intelligencia alapú elemzéseket, míg a R34DY Zrt. az ügyfelekkel való automatizált informatikai kapcsolat fejlesztését végzi. A projekt a tervek szerint 2022. december 31-én zárul.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.