Hirdetés
. Hirdetés

OH: új okostankönyvek érhetők el a Nemzeti Köznevelési Portálon

|

A fejlesztés során fontos szempont volt a tanulásmódszertani eszközök gazdagítása és az önfejlesztés lehetőségeinek bővítése egyéni teljesítménymérő elemek beemelésével.

Hirdetés

Az egyéni tanulási teljesítmény növelésére alkalmas, motiváló, személyre szabható digitális kiegészítő elemek fejlesztésével új okostankönyvek érhetők el decembertől a Nemzeti Köznevelési Portálon - közölte az Oktatási Hivatal (OH). Mint írták, az okostankönyvek fejlesztése 2016-tól kezdve több mint hétmilliárd forintos európai uniós forrásból valósult meg.

Az idén áprilisban indult fejlesztési időszakban olyan okostankönyvek készültek, amelyek - a tankönyvi és a munkafüzeti feladatok egy részét is digitalizálva - összesen több mint hétezer új interaktív feladatot tartalmaznak. Emellett majdnem 600 digitális kiegészítő tartalom is készült: animációk, oktatóvideók, szimulációk, 3D ábrák, "gamification" megoldások, zenés feldolgozások is segítik a tananyag hatékonyabb elsajátítását. Az eszközök közül kiemelkedik az interaktív periódusos rendszer, az okostérkép, illetve olyan élménypedagógiai elemek, mint a megzenésített memoriterek vagy a földrajz tananyag kreatív feldolgozásával készült "Magyarország nagytájai" videoklip-sorozat - olvasható a közleményben.

Hirdetés

Kiemelték, hogy a fejlesztés során fontos szempont volt a tanulásmódszertani eszközök gazdagítása és az önfejlesztés lehetőségeinek bővítése egyéni teljesítménymérő elemek beemelésével, mint például a témazáró feladatsorok kialakításával, a játékos gyakorlás során kiépített visszajelző rendszerrel vagy az új érettségi követelményrendszerre történő felkészítő megoldásokkal.

Decembertől már 161 komplex digitális tananyagcsomag, azaz okostankönyv válik ingyenesen hozzáférhetővé a pedagógusok és a tanulók számára - tették hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.