Hirdetés
. Hirdetés

Az Arm új vezére szerint ezek az új fejlesztési irányok

|

Hiperskála, mesterséges intelligencia és az autonóm járművek viszik a pálmát.

Hirdetés

Azután, hogy az Nvidia felvásárlási törekvése kútba esett, az Arm arra utalt, hogy még mindig nagy tervei vannak a GPU-piaccal kapcsolatban.

A vállalat új vezérigazgatója, Rene Haas elmondta, hogy a vállalat olyan piacokat keres, amelyeknek "szükségük van egy gyorsítóra, szükségük van valamire, ami képes a CPU-ról való leválásra" - számolt be a DCD.

Hirdetés

Egy sajtótájékoztatón Haast arról kérdezték, hogy a vállalat beszállna-e a piaci versenybe a GPU-k, a nagy teljesítményű számítások és mesterséges intelligencia területén.

A vezérigazgató szerint Mali nevű termékük jelenleg nagyrészt a mobilok területén elért eredményeiről ismert.

"Ez a legnépszerűbb GPU a bolygón. Az Nvidia dominanciája ellenére a világon leszállított legtöbb GPU, valójában Mali architektúrával működik. Azt hiszem, ahogy elkezdünk a hiperskála felé haladni, és elkezdünk a felhőbe gyorsulni, néhány igazán érdekes lehetőséghez jutunk, ha a CPU-hoz vagy a GPU-hoz mérjük, hogy hol is történik a gépi tanulás? Egy önálló NPU-ben [neurális feldolgozó egységben]? Lehet valami mást is csinálni ezen a területen? Elmondhatom, hogy sokan foglalkoznak ezzel, és szerintem ez az egyik legnagyobb lehetőség számunkra"

- fogalmazott elég talányosan Haas, amit azzal is magyarázott, hogy még csak az első munkanapját tölti az új pozícióban.

Az biztos, hogy a vállalat a mobil CPU-kkal és más alacsony fogyasztású eszközökkel nagy sikereket ért el, de a hiperskála szerverek piacára való betörésért sokáig küzdött. Ez azonban az elmúlt években kezdett megváltozni, leginkább az Amazon Web Service számára fejlesztett egyedi Graviton processzorcsaláddal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.