Hirdetés
. Hirdetés

Az informatikusok a legjobban fizetettek

|

Közel bruttó négyszázezres átlagfizetést kapnak az IT-szakemberek.

Hirdetés

Az IT szektorban, valamint az üzleti szolgáltató központokban lehet a legjobban keresni Magyarországon, a havi bruttó átlagbér ezeken a területeken elérte a 399 ezer forintot 2015 első félévében. A Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu legutóbbi felméréséből az is kiderül, hogy az országos bruttó átlagbér 242 300 forint volt az idei év első felében. Az IT és a szolgáltató központok után a harmadik legjobban fizetett terület a telekommunikáció, 382 ezer forintos havi bruttó átlagbérrel, a középmezőnyben a bank- és pénzügyek (369 500 forint), valamint a pénzügyi szolgáltatások és biztosítási termékek közvetítése (360 200) áll. Ami a pozíciók szerinti összehasonlítást illeti, a felsővezetők 700 ezres és a segédmunkások 130 ezres havi bruttó átlagos fizetése között ötszörös a különbség. A műszaki végzettséget igénylő diplomás pozíciók a legjobban jövedelmezőek a közép- és felsővezetők után.

 

 

A cégnagyság szerinti megoszlásból pedig kiderül, hogy a munkavállalók számának növekedésével arányosan növekszik a várható fizetés nagysága is, ugyanis a kis cégek dolgozói átlagosan harmadával kerestek kevesebbet (átlagosan bruttó 197 200 forintot) az első félévben, mint a nagyvállalatok alkalmazottai (315 200 forint).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.