Hirdetés
. Hirdetés

Az Infosys az outsourcing piac talpraállásában bízik

|

Az indidai outsourcing-vállalat többezer új munkavállalót szerződtetett a piaci helyzet javulását követően.

Hirdetés

Az Infosys Technologies, India második legnagyobb outsourcing vállalata 1,2 milliárd dolláros, a december 31-ével végződő negyedévre vonatkozó árbevételről számolt be: ez 5,2 százalékos növekedést jelent az előző üzleti év hasonló időszakához képest.

Az árbevétel-növekedés ellenére a vállalat profitja csak kis mértékben, alig 0,6 százalékkal növekedett. Az indiai rúpia dollárral szembeni erősödése miatt a cég rúpiában mért bevételei 0,8 százalékkal visszaestek; az indiai fizetőeszközben mért profit 3,6 százalékkal csökkent.

Az Infosys időközben javította saját, március 31-én véget érő fiskális évére vonatkozó előrejelzését: a vállalat 4,75-4,76 milliárd dollár körüli bevételre számít, ami az előző üzleti évhez képest 1,8-2 százalékos emelkedést jelentene.

Diptarup Chakraborti, a Gartner vezető elemzője szerint a szektor a tavalyi év harmadik negyedévében kezdődő erősödése tovább folytatódik majd. Ez annak is köszönhető, hogy a felhasználói szervezetek szerint az IT-gazdaság szereplőinek jelentős befektetéseket kell eszközölniük, hogy ellensúlyozzák a recesszió miatt elmaradt költéseket, tette hozzá az elemző.

Az indiai outsourcing-vállalatok a piaci helyzet pozitív változásait értékelve nagyarányú HR-fejlesztéseket hajtottak végre: az Infosys az aktuális negyedévben 4429 új munkavállalót szerződtetett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.