Hirdetés
. Hirdetés

Cisco Webex: 324 millió felhasználó márciusban

|

Mintegy 73 millió találkozót tartottak a koronavírus járvány miatt otthonról dolgozni kényszerülők.

Hirdetés

Hirdetés

A Cisco Systems-féle Webex videokonferencia alkalmazás rekordszámú, 324 millió felhasználót regisztrált márciusban, egyedül Amerikában megkétszereződött a használat, ahogy a koronavírus-járvány miatt intézkedések hatására sok vállalkozás hazaküldte alkalmazottait, hogy a válság-időszakban otthonról végezzék a munkájukat.

A Webexet és a rivális meeting platformokat - a Zoomot és a Microsoft Teamset - világszerte egyre többen használják virtuális tanórák, üzleti találkozók és istentiszteletek tartására, mivel nagyszámú ember kényszerül otthon maradásra a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A Zoom napi felhasználóinak a száma meghaladta a 200 milliót márciusban, a korábbi maximum csupán 10 millió volt a vállalat adatai szerint. Egyelőre nem világos, hogy ez a szám összehasonlítható-e a Cisco adatával, mivel a vállalatok más módon számolják a találkozók résztvevőit. 

A Webex két és félszeres növekedést könyvelhetett el az amerikai kontinensen, négyszerest Európában és három félszereset az ázsiai-óceániai régióban. A többlethasználat főként a vállalati meetingekből, az oktatási tevékenységekből és a távolról történő egészségügyi szolgáltatásokból származott Sri Srinivasan, a Cisco Collaboration alelnöke és vezérigazgatója szerint. Márciusban mintegy 73 millió online összejövetelre került sor, a hónap utolsó két hetében pedig hetente 22 millió találkozót tartottak.

Hatalmas keresletnövekedés mutatkozott az online konferenciák iránt a viszonylag kisméretű vállalkozások részéről is, ugyanakkor rengeteg adatvédelmi és kiberbiztonsági aggály merült fel.

A Zoom részvényének árfolyama a négyszeresére nőtt a vállalat tavaly áprilisi tőzsdére vitele óta, de a cég a múlt héten visszaesést volt kénytelen elkönyvelni, mivel a felhasználók aggódni kezdtek a találkozók teljes titkosításának hiánya, valamint a zoom-bombing jelenség miatt. Az utóbbi során hívatlan vendégek trollkodják szét a meetingeket.

Emiatt a Zoom elhatározta, hogy szünetelteti az új funkciók fejlesztését, és inkább az adatvédelmi és biztonsági problémák megszüntetésére fókuszál. A Ciscótól kapott tájékoztatás szerint a régebb óta működő Webex rendszer teljes mértékben titkosítottan működik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.