Hirdetés
. Hirdetés

Elon Musk és az egész Tesla központ új helyre költözik

|

A Tesla Austin mellett épít egy gyártóüzemet, Musk pedig mostantól Texasban él.

Hirdetés

Mint ahogyan arról a computerworld.hu már beszámolt, a Tesla vezérigazgatója felrobbantja a texasi Austint. Elon Musk a vállalat éves részvényesi közgyűlésén tette a bejelentést még csütörtökön, hogy az ország délnyugati csücskében található Bay Area-ból a texasi nagyvárosba helyezi át a központját. A Magányos csillag (Lone Star State) államába való költözéssel kapcsolatban korábban már azt nyilatkozta: 

"Ez lesz a legnagyobb boomtown, amit Amerikai az elmúlt évben látott - megaboom!" 

Musk hangsúlyozta, hogy bár a Tesla székhelye Palo Alto-ból Austinba költözik, a cég nem hagyja el teljesen az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb tagállamát. A vállalat továbbra is 50%-kal kívánja bővíteni a Fremontban található gyár termelését. "Szó sincs arról szó, hogy a Tesla elhagyja Kaliforniát" - mondta.

A vállalat részben azért döntött a költözés mellett, mert az alkalmazottaknak nehéz megfizetni a Bay Area-i házakat, emiatt egyeseknek messziről kell ingázniuk, mondta Musk.

"Megvan a határa annak, hogy mekkorára lehet méretezni a céget" - mondta.

Az innovatív autóipari vállalkozás 2020 nyara óta dolgozik egy Austinon kívüli gyártóüzem építésén. Az elmúlt évben Musk a lakóhelyét és a jótékonysági alapítványát is az államba költöztette. A Tesla legutóbbi két sajtóközleménye szeptember végén és október elején Austinból érkezett, ami tovább táplálta a költözéssel kapcsolatos spekulációkat.

Hirdetés

2020 májusában, miután a helyi tisztviselőkkel a koronavírus elleni korlátozások miatt összeütközésbe került, Musk azzal fenyegetőzött, hogy a Tesla összes tevékenységét Texasba vagy Nevadába helyezi át.

Az elmúlt években és különösen a járvány idején Austin tömegesen vonzotta a technológiai dolgozókat a Szilícium-völgyből és máshonnan. A Tesla olyan vállalatokhoz csatlakozik, mint a Google, a Facebook és az Oracle, amelyeknek mind van irodájuk a városban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.