Hirdetés
. Hirdetés

Hat magyar cég a Technology Fast 500 listáján

|

Idén hat hazai vállalkozás került fel a Deloitte globális technológia, média és telekommunikáció (TMT) iparági csoportja által összeállított listára.

Hirdetés

Az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió vállalatait rangsoroló listán a legjobb magyar cég a 137. helyezett Játéknet.hu Kft. lett, a lista abszolút első helyét pedig ezúttal is egy francia cég, a digitális mozitechnológiával foglalkozó YMagis szerezte meg.

A Deloitte által évente összeállított Technology Fast 500 rangsor immár tizenharmadik alkalommal veszi számba a leggyorsabban növekvő állami, illetve magánkézben lévő technológiai, média- és telekommunikációs, valamint élettudományokkal és tiszta technológiákkal foglalkozó cégeket.

 

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Deloitte kiemeli: az idei Fast 500 rangsorban szereplő cégek átlagosan 15-szörösére növelték árbevételüket, ami némi csökkenést mutat a 2012-es 16,5-szeres növekedési rátához képest. A megmérettetésre az idén több mint 1000 cég jelentkezett.

Verbó Zoltán, a Fast 500 program magyarországi vezetője a közlemény szerint elmondta: a listára Magyarországról idén hat cég kerülhetett fel, ami előrelépés tavalyhoz képest. A versenyben a Játéknet.hu Kft.-én kívül az ötszázas listán szerepel még a Kilgray Fordítástechnológiai Kft. (178.), a Dolphio Consulting Kft. (190.), a Capture Informatikai és Tanácsadó Zrt. (273.), a Kishonti Kft. (308.) és az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. (395.).

Az ötszázas listát vezető YMagis öt év alatt több mint 591-szeresére növekedett. Az idei a negyedik egymást követő év, amikor a francia cégek "tarolnak", hiszen 86 francia vállalkozás ért el helyezést a rangsorban, amelyen az Egyesült Királyság végzett a második helyen 71 vállalkozással, a harmadik Svédországot pedig 52 cég képviselte - olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.