Hirdetés
. Hirdetés

Informatikusok a pénzügyi szektorban

|

Már mintegy 400 főt foglalkoztat Budapesten a Morgan Stanley informatikai részlege. A létszámot tovább növelik.

Hirdetés

Folyamatosan bővíti budapesti irodáját, és azon belül IT-csapatát a Morgan Stanley. A világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége 2006-ban nyitott irodát Magyarországon. A létszám ma 900 körül van, a munkatársak közel fele az IT területén dolgozik, és nyújt szolgáltatást a Morgan Stanley irodáinak világszerte: kereskedési rendszereket, modellező és szimulációs szoftvereket, elemző és biztonsági rendszereket fejleszt és működtet, beleértve az azokat támogató infrastruktúrát is.

A 42 országban közel 60 ezer főt foglalkoztató vállalatcsoport informatikai hátterét zömében saját fejlesztésű és üzemeltetésű rendszerek nyújtják. Idén globálisan több mint 4 milliárd dollárt fordítanak az IT-ra és az azzal kapcsolatos területekre – tájékoztatott Fogarasi Norbert, a budapesti iroda vezetője.

A kelet-közép-európai régióban csak Budapesten van a Morgan Stanleynek irodája. A helyszín kiválasztásában döntő súlya volt a jó szakembergárdának. Azóta is szoros kapcsolatokat ápolnak több hazai egyetemmel, köztük kiemelt helyen szerepel a BME és az ELTE. Évente több mint 30 fő vesz részt az informatikai pályakezdő, és mintegy 60 fiatal a gyakornoki programban.

A kiválasztás elsődleges szempontja a magas szintű informatikai tudás, de elvárás a pénzügyi területek iránti érdeklődés, a jó kommunikációs képesség és az angol nyelv ismerete. Az esetleges hiányokat belső képzésekkel igyekeznek pótolni.

Tapasztalatuk szerint a nem pályakezdő, jó szakemberek iránt nagy a verseny a munkaerőpiacon; e versenyben szeretnének a jövőben még sikeresebbek lenni.

A jövőre nézve a csapat vezetése szeretné a budapesti irodát és benne az IT-részleget továbbra is növekvő pályán tartani, illetve bizonyos funkciókat teljes egészében átvenni a külföldi részlegektől. Megítélésük szerint érdekes feladatokat, jó karrierlehetőséget nyújtanak a hazai informatikusoknak. Ennek egyik bizonyítéka a 10 százalék alatti éves fluktuáció. És még valami: noha a Morgan Stanley a pénzügyi szektorban működik, némi „lazaság” azért megengedett, pontosabban nem előírás, hogy az informatikusok (is) öltönyben, nyakkendőben járjanak dolgozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.