Hirdetés
. Hirdetés

KKR és a CD&R veszi meg a Cloudera adatelemző céget 4.7 milliárd dollárért

|

Az akvizíció külön érdekességet is tartogat.

Hirdetés

A KKR & Co és a Clayton Dubilier & Rice LLC (CD&R) magántőke társaságok 4,7 milliárd dollárért megveszik a Cloudera a felhőalapú adatelemző céget. A Cloudera felhőalapú szoftvert és platformot kínál vállalkozásoknak, köztük pénzügyi cégeknek és kormányzati ügynökségeknek. A főrészvényes Carl Icahn, aki a Cloudera mintegy 17,8 százalékát birtokolja.

A tavalyi COVID-19 járvány óta megnövekedett kereslet miatt a nagy felhőszolgáltatók, köztük az Amazon az Alphabet Google és a Microsoft is arra törekednek, hogy a Cloudera által kínáltakhoz hasonló termékeket vigyenek piacra.

Hirdetés

A Cloudera első negyedéves bevétele 7 százalékkal 224,3 millió dollárra nőtt, az egy részvényre jutó nettó veszteség pedig 14 centre csökkent. A várhatóan az év második felében lezáruló üzlet 30 napos "go-shop" időszakot tartalmaz, amely lehetővé teszi a vállalat számára, hogy alternatív ajánlatokat mérlegeljen - közölte a Cloudera.

Az akvizíció külön érdekessége, hogy a Cloudera közölte, két tranzakció keretében felvásárolja a Datacoral és a Cazena softver-as-a-service platformokat, hogy növelje nyilvános felhőkínálatát. Ezeknek az ügyleteknek a feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.