Hirdetés
. Hirdetés

Leginkább erre kellene fordítani a kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt

|

A vállalkozások új, 10 millió forintos gyorshitele technológiai fejlesztésekre is lehetőséget ad a vállalkozásoknak.

Hirdetés

A csütörtökön bejelentett kamatmentes újraindítási gyorskölcsön több tízezer kisvállalkozásnak jelenthet segítséget. Az új hitelkonstrukció lényege, hogy 10 évre 10 millió forint erejéig nulla százalékos hitelt nyújtanak azon kisvállalkozásoknak, akik a koronavírus-járvány miatt pénzügyi segítségre szorulnak. Előnye, hogy nem a kiadások csökkentését, a munkavállalók megtartását célozza, hanem végre forrást ad az újraindításhoz. Így például a pénzügyi helyzetek rendezése mellett lehetőséget ad olyan technológiai fejlesztésekre is, amelyek a hasonló helyzetekben már biztosítani tudják az üzletmenetet.

A digitalizált kkv-k ugyanis jobban átvészelik a krízis-időszakokat. Tanulmány is készült arról, hogyan érintette a járványhelyzet a vállalkozásokat: mint kiderült, a technológiai szinten felkészültek könnyebben alkalmazkodtak.

Hirdetés

A Magyar Közlönyben megjelentek információk szerint egy forgóeszközhitel-konstrukcióról van szó, amely:

  • keretében a felvehető hitelösszeg legfeljebb 10 000 000 forint;
  • bér, járulék, rezsi, működési költség, valamint készlet finanszírozására egyaránt felhasználható;
  • ügyfél által fizetendő éves kamata 0%;
  • futamideje legfeljebb 10 év;
  • törlesztését az adós a hitel folyósítását követően 3 év türelmi idő után kezdi meg.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram igényelhető keretösszegét 100 milliárd forintban határozták meg, és három év türelmi időt hagy a törlesztés megkezdésére.

Hogy pontosan milyen szektorokat érint, azt nem tudni, a jogosultak körét valamilyen automatizmussal határozzák meg, feltehetően a tevékenységi számok (teáor) alapján.

Érdemes ellátogatni a Computerworld Exchange, rövidebb nevén CWeX oldalra, ez ugyanis egy olyan felület, ahol vállalkozások oszthatják meg saját megoldásaikat a járványhelyzet által teremtett kihívásokra, ezt pedig más vállalatok hasznosíthatják saját átalakításuk során. Böngéssze az eddig felkerült videós és szöveges esettanulmányokat, derítse fel a legjobb megoldásokat, amelyekkel az ön cége is túlélheti az ilyen válságokat - sőt, akár erősebben is jöhet ki belőlük, mint ahogy belekerült. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.