Hirdetés
. Hirdetés

Megbüntették a Google-t

|

Tévedett a kereső, s a konkurencia fizetett hirdetési oldalait ajánlotta a netezőknek.

Hirdetés

Egy január 7-i párizsi bírósági döntés nyomán 410 ezer euró büntetést kell fizetnie a Google-nek, mert két francia utazásszervező portálra (Terres d'aventure és Voyageurs du monde) kereső felhasználókat a konkurencia oldalaira irányította át.

Az eljárás még 2006-ban kezdődött, ekkor fedezte fel a két cég, hogy a Google linkek a konkurencia weboldalaira mutatnak, írja a Le Figaro napilap. A jelenlegi bírósági döntés pedig elmarasztalta a keresőóriást, mivel nem tett meg mindent az irreleváns konkurens hirdetések kiszűrésére.

A bíróság azt is megállapította, hogy a kereskedelmi (szponzorált) linkek nem különültek el jól láthatóan a nem fizetett linkektől. A jogsértő magatartást a megszűnés napjáig napi 10 ezer euró büntette a bíróság.

A szponzorált linkek segítségével kulcsszavak vásárolhatók, melyekre rákeresve kiemelt helyet kaphatunk a Google keresőmotor találatai között. Ezeket a linkeket azonban jól láthatóan, szeparáltan kell megjeleníteni.

A két utazásszervező cég több millió euróra perelte a keresőcéget, a bíróság azonban 200 és 150 ezer euró bánatpénzt ítélt meg a két site-nak, míg 60 ezer euróba került a perköltség. Ez a csekély összeg eltörpül a Google franciaországi bevételei mellett, mely 2008-ban több mint 600 millió euróra rúgott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.