Hirdetés
. Hirdetés

Megduplázta bevételét a Facebook

|

Az adatvédelmi gondok és a sorozatos bakik ellenére Facebook 2011 első felében megduplázta bevételét - a hirdetők imádják a közösségi oldalt.

Hirdetés

Facebook
Facebook

A Reuters-nek egy névtelenül nyilatkozó adta át a közösségi oldal pénzügyi adatait - tőzsdén nem jegyzett magáncégről lévén szó, a vállalat nem köteles pénzügyi adatait megosztani a nyilvánossággal.

Az adatok szerint a Facebook bevétele 1,6 milliárd dollárra duplázódott 2011 első felében, a nettó bevétel pedig majdnem elérte az 500 millió dollárt. A Facebook kedvező eredményei azt jelentik, hogy az adatvédelmi gondok és a bakik ellenére a pénzt jelentő hirdetők tevékenységük reklámozására alkalmasnak találják a közösségi oldalt. Azt nem tudni, hogy a közösségi oldal bevétele hogyan oszlik meg, a Facebook másik fontos bevételi forrása a digitális javak értékesítéséből adódik.

A Comscore szerint júniusban a Facebookon jelent meg az internetes hirdetések egyharmada az Amerikai Egyesült Államokban, ami több mint a Yahoo, Microsoft, Google és az AOL teljesítménye összesen.

A Facebook magánkézben lévő társaság, ám többször felröppent az a hír, hogy tőzsdére készülne - a legfrissebb pletykák szerint erre 2012-ben kerülne sor. A tőzsdei pénzügyi szakértők egyébként 80 milliárd dollárra becsülték a Facebook értékét - a 750 millió felhasználóval rendelkező közösségi oldal esetében ez a szám még helyes is lehet.

A Facebook hirdető elszívó hatását talán a Yahoo érezte meg a legjobban, aki ügyvezető igazgatóját, Carol Bartz-ot a héten menesztette. A keresőóriás Google is jónak látta saját közösségi oldalát, a Google+-t elindítani - az első két hétben több mint 10 millió felhasználója lett a még béta állapotban lévő oldalnak. Az elemzők szerint, ha valaki, akkor a Google tudja megállítani a Facebook diadalmenetét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.