Hirdetés
. Hirdetés

Megnyitja hálózatát a Mastercard a kriptovaluták előtt

|

A világ egyik legnagyobb kártyakibocsátója lehetővé teszi a közvetlen fizetést egyes kriptovaluták esetében - mint amilyen a Bitcoin és Ether.

Hirdetés

Mint ismeretes, a Bitcoin-tulajdonosok hatalmasat kaszáltak azzal, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt be a népszerű kriptopénzből, Elon Musk cége pedig azt is bejelentette, hogy a közeljövőben várhatóan már bitcoint is elfogad fizetési formaként. Mindez a kriptovalutát soha nem látott magasságokba repítette. Segített megtartani ezt a lendületet a MasterCard bejelentése is, miszerint még ebben az évben integrálja hálózatába a fizetőeszközt.

A cég kínálatában noha már találni kripto-kártyákat, de az ezekkel történő kriptós fizetés során először a kriptopénzeket hagyományos devizába átváltják, majd ezzel hajtják végre a tranzakciókat, most viszont már arról van szó, hogy a hálózatban megjelenő kriptodevizával közvetlenül lehet fizetni, aminek így gyorsabbnak és olcsóbbnak kell lennie. A Mastercard arról is nyilatkozott, hogy aktívan együttműködik azokkal a központi bankokkal, amelyek saját digitális valuta kibocsátásán dolgoznak.

Hirdetés

"Bárkinek is bármi legyen a véleménye a kriptopénzekről - a fanatikustól a szkeptikusig - tény, hogy a világ meghatározó digitális fizetési eszközeivé válnak"- mondta Raj Dhamodharan, a Mastercard kapcsolódó üzletágának vezetője. "Nem azt mondjuk, hogy kezdd el használni, de elérhetővé tesszük mindazoknak az ügyfeleknek és piaci szereplőknek, akik hagyományos és kripto módon is szeretnének pénzt mozgatni."

A világ egyik legnagyobb kártyakibocsátója természetesen csak megfelelő krpitovalutákat fogad el, amelyek eleget tesznek bizonyos adatvédelmi, biztonsági, jogi és hatékonysági előírásoknak. Tehát az altcoinok többségét nem kívánatos a rendszerben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.