Hirdetés
. Hirdetés

Szoftverfejlesztő központot nyit az Intel Romániában

|

Az Intel szerint a Románia bővelkedik tehetségben és egyetemekben, ezért választották szoftverfejlesztő központjuk helyszínéül keleti szomszédainkat.

Hirdetés

Hétfőn nyitotta meg az Intel Bukarestben új kutató-fejlesztő központját, amelynek elsődleges területe a szoftverfejlesztés lesz.

A központ kezdetben két tucat munkatársat foglalkoztat majd, és olyan témákra koncentrál mint a Linux alapú Meego operációs rendszer, amelyet mobil eszközökben, okostelefonokban, tévékben és közlekedési eszközökbe ágyazott szórakoztató készülékekben láthatunk viszont. A Meego fejlesztését a Linux Fundation kezdte el, az Intel erőteljes támogatásával.

Várhatóan 3-4-szeresére terjesztik majd ki a központ jelenlegi munkaerő kapacitását az Intel közleménye szerint, arról még nincs információ, hogy milyen időkereten belül.

Az Intel elsősorban mikroprocesszor gyártóként ismert, de egyúttal szoftveres területeken is terjeszkedik. Renee James, az Intel első elnökhelyettese és a Software and Services csoport menedzsere nyilatkozatában Románia fejlett egyetemeivel és a tehetséges szoftver mérnökökkel indokolta a helyszín kiválasztását.

Az Intel ezzel a lépéssel tovább bővítette egész Európát behálózó kutatási-fejlesztési hálózatát, központjai megtalálhatók Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Svájcban, Lengyelországban és Finnországban is.

Jelentősen erősítette a cég az utóbbi hetekben fejlesztési irányú tevékenységét. Múlt hónapban jelentette be, hogy 6-8 milliárd dolláros beruházással új gyárat emelne és fejlesztené a régebbi üzemeit is az USA területén. Szintén múlt hónapban érkezett a hír, hogy 1 milliárd dolláros lapkatesztelő üzemet nyit az Intel Vietnamban.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.