Hirdetés
. Hirdetés

Tizenegy magyar cég a Deloitte listáján

|

A leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatokat felvonultató listán a közép-európai mezőnyben tizenegy magyar cég szerepelt, ezzel a legjobbak vagyunk a régióban.

Hirdetés

A Deloitte Touche Tohmatsu tanácsadócég miden évben összeállít egy listát, amely a leggyorsabban növekedő technológiai cégeket rangsorolja. Az idei Technology Fast 50 közép-európai névsorában tizenegy magyar cég szerepel, és ezzel vezetünk az országok közötti versenyben, mondta Kígyós Zsuzsa, a Deloitte Zrt. pénzügyi tanácsadás üzletágának igazgatója. A legjobb eredményt egy lengyel vállalat érte el a maga 7210 százalékos növekedésével. Az első magyar cég - a teljes listán a kilencedik - az Aitia International Zrt., amely éves szinten 1399 százalékos növekedéssel érte el ezt a pozíciót. Második a félvezetőket gyártó Semilab Zrt. 837 százalékos növekedéssel, harmadik az internetes Arkon Zrt. 727 százalékos növekedéssel. Az idei névsorban újdonsült szereplő az informatikai biztonsággal foglalkozó Balabit Kft., ők 562 százalékos növekedést regisztráltak.

 

 


 

 

Szempontok és kategóriák

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen a ranglistára, számos feltételnek meg kell felelnie, többek között az elmúlt öt év (2004-2008) mindegyikében legalább 50 ezer eurós éves árbevételt kellett elérnie, székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie, saját fejlesztésű technológiát kell alkalmaznia, és jelentős összegeket kell költenie kutatás-fejlesztési tevékenységre. Mindezek mellett olyan tulajdonosi szerkezettel kell rendelkeznie, amelyben nem szerepelnek stratégiai vállalatok többségi tulajdonban lévő leányvállalatai. A győztesek kihirdetése a 2004 és 2008 közötti ötéves időszakban elért százalékos növekedési ütem alapján történik.

A Rising Star kategóriát azoknak a cégeknek találták ki, amelyek a fent említett kritériumok közül csak egynek nem felelnek meg, és nem léteznek több mint öt éve. Ebben a kategóriában a Nav N Go Kft-t díjazta a Deloitte.

Idén elsőször egy harmadik szempont alapján is hirdettek győzteseket. A Technology Fast 50 ranglista Big 5 kategóriájában olyan gyorsan bővülő nagyvállalatok részesülnek elismerésben, amelyek az elmúlt öt év során (2004 és 2008 között) kiemelkedő növekedést produkáltak. Ahhoz, hogy egy cég indulhasson a versenyben, az utolsó évben szigorúbb feltételnek kell megfelelnie az éves árbevétel tekintetében: az ötödik esztendőben legalább 25 millió eurós árbevételt kell elérnie. Ezen a listán is szerepelt egy magyar cég, nevezetesen a Semilab Zrt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.