Hirdetés
. Hirdetés

A durva leépítés és létszámstop ellenére 3 területen tovább bővít a Volkswagen-csoport

|

Az informatika, a digitalizáció és az elektromos autók meghajtásához használt akkumulátorok fejlesztésének területe továbbra is nyitott a szakemberek számára.

Hirdetés

Költségcsökkentő programja részeként megszüntet több ezer munkahelyet a német Volkswagen csoport. A hírek szerint a világ legnagyobb autógyártó társasága akár ötezer állást is megszűntethet.

A VW hivatalos közleményt is kiadott, amely értelmében a társaság vezetése megállapodott a munkavállalókat képviselő üzemi tanáccsal. A németországi dolgozók 2029-ig szóló leépítési folyamat újabb lépésének keretében szélesítik a korkedvezményes nyugdíjba vonulás és a teljes munkaidőről időskori részmunkaidőre váltás lehetőségét foglalkoztatási garancia mellett, viszont a felszabaduló álláshelyeket már nem töltik fel.

Hirdetés

A megállapodás része a felügyelőbizottság által, tavaly decemberben előírt költségcsökkentő program része. A tervek szerint az állandó költségeket öt százalékkal, a beszerzési költségeket hét százalékkal csökkentik 2023-ig. A programhoz tartozik az is, hogy legalább 2021 végéig nem vesznek fel új munkatársakat, kivéve az informatika, a digitalizáció és az elektromos autók meghajtásához használt akkumulátorok fejlesztésének területén.

A Németországban 120 ezer, világszerte pedig több mint 670 ezer embert foglalkoztató VW-hez a névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda autómárka tartozik, valamint a Ducati sportmotorkerékpár, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a VW gyártja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.