Hirdetés
. Hirdetés

Csak ennyien gondolják, hogy a hibrid munkavégzés javította a termelékenységet

|

A Doherty Associates brit IT-tanácsadó és -szolgáltató cég új kutatása szerint két kulcsfontosságú ágazatban a munkavállalók mindössze 18 százaléka gondolja úgy, hogy a hibrid munka jelentősen javította a termelékenységet.

Hirdetés

A brit tőkepiaci és jogi iparágakban 889 munkavállaló körében végzett felmérés azt vizsgálta, hogy az otthoni munka forradalma és az azt követő technológiai bevezetés hogyan hatott a termelékenységre.

A felmérésből kiderül, hogy a munkavállalók 23 százaléka úgy gondolja, túl sok különböző eszköze van ahhoz, hogy produktív legyen. Míg 35 százalékuknak nehézséget okoz, hogy megtalálja a munkája elvégzéséhez szükséges információkat és adatokat. Azok közül, akiknek nehézséget okoz az információk és adatok megtalálása, 15 százalék azt állítja, hogy ez mindennapos jelenség.

Terry Doherty, a Doherty Associates alapítója és vezérigazgatója kifejtette, hogy egyértelmű, a szervezetek minden szintjén a hibrid munkavégzés támogatására bevezetett technológia nem felel meg a csapat igényeinek. Az üzleti vezetők támogatni szeretnék a termelékenységet és együttműködésre ösztönözni a csapataikat, bárhol is legyenek, de a valóság az, hogy az alkalmazottak küszködnek az új eszközökkel.

Hirdetés

A technológia végső soron az emberek segítéséről szól, a megvalósításnak és az alkalmazásnak emberközpontúnak kell lennie. A világjárvány idején és azt követően a hibrid munkavégzés világában a különböző kommunikációs és együttműködési eszközök gyors elterjedésének lehettünk tanúi. Minden szervezet bölcsen tenné, ha auditálná az általa használt technológiát, és visszajelzést, betekintést nyerne abba, hogy mi működik és mi nem, illetve világos folyamatokat határozna meg, amelyek az emberekre összpontosítanak.

A hibrid munka eltűnésének azonban nincs jele: a tőkepiaci dolgozók 54 százaléka állítja, hogy cége az elmúlt egy évben változtatott a hibrid munkavégzésre vonatkozó politikáján, négy százalékuk pedig az elmúlt hónapban változtatott ezen a politikán. Ugyanakkor a munkavállalók mindössze 37 százaléka gondolja úgy, hogy a hibrid munka és az együttműködési eszközök rendkívül hatékonyak, ami rávilágít, mennyire fontos, hogy a vezetők kritikus szemmel vizsgálják felül folyamataikat és politikáikat - írja a Beta News.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.