Hirdetés
. Hirdetés

Elektromos versenyautót épít a Volkswagen

|

Jövőre meg akarják dönteni vele a legendás Pikes Peak Hill Climb autóverseny pályacsúcsát.

Hirdetés

Hirdetés

A Volkswagen, amely az elkövetkező évek egyik vezető elektromosautó-gyártójának készül, már most bizonyítani szeretné, mire képes.  A cég ezért bejelentette, hogy elektromos versenyautót készít, amivel 2018-ban megpróbálja megdönteni a legendás amerikai autóverseny, a Pikes Peak International Hill Climb pályacsúcsát.

Az összkerék-meghajtású járművet a Volkswagen Motorsport fejleszti, és ez lesz a versenyautó részleg első elektromos modellje.

Nagyjából így fog kinézni a VW új versenyautója.

A Pikes Peak Hill Climb a világ egyik legtekintélyesebb autóversenye, fogalmazott Dr. Frank Welsch, a VW fejlesztésért felelős igazgatótanácsi tagja. Rendkívüli kihívást támaszt az autókkal szemben, és kiválóan alkalmas az új technológiák lehetőségeinek kipróbálására.

A 19,99 kilométeres versenyt 1916 óta rendezik meg a Sziklás-hegységben, az autóknak 1440 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük. A pályacsúcsot 8 perc 57,118 másodperccel egy módosított elektromos autó tartja, a sorozatgyártású autók rekordere egy Tesla Model S 11 perc 48,264 másodperces idővel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.