Hirdetés
. Hirdetés

Gyors mozgásban az elektromos személyautók piaca

|

A fejlődéshez jelentős beruházásokra van szükség.

Hirdetés

A világszerte eladott új autók közül már több mint minden tizedik akkumulátoros elektromos jármű. Idén eddig több mint 1,99 millió új, hálózatról tölthető elektromos személyautót értékesítettek világszerte, szemben au egész tavalyi évben eladott mintegy 6,5 millióval. Arányosan ez több mint 12 százalék, de márciusban például 15 százalékos volt az emelkedés az egy évvel korábbi adathoz képest - írja az Inside EVs.

A fejlődéshez olyan jelentős beruházásokra van szükség, amelyet a Hyundai Motor jelentette be. A cég közölte, hogy 2030-ig összesen 21 billió won (16,54 milliárd dollár) beruházást tervez dél-koreai elektromos jármű (EV) üzletágának bővítésére. A Hyundai és a Kia autógyárakat tömörítő dél-koreai autógyártócsoport 2030-ig évente 1,44 millió darab elektromos járművet tervez előállítnai Dél-Koreában - jelentette a Reuters.

Hirdetés

A társaság globális EV-gyártási volumene 2030-ban 3,23 millió darab lesz, és ennek a 45 százalékát tenné ki a cégcsoport hazai tevékenysége. A Reuters a minap számolt be arról, hogy a Hyundai új EV-gyártó üzem építését tervezi az Egyesült Államokban, Georgia államában. Az Atlanta Journal-Constitution beszámolója szerint ez a projekt 7,5 milliárd dolláros fektetésel valósulhat meg, és Georgiában 8500 új munkahely nyílna meg gyár létesítésének vonzataként.

A Hyundai jelenleg a világ 8. legnagyobb EV márkájának számít az az idei első három hónap eladásai alapján. Olyan versenytársakkal kell megküzdenie, mint a Tesla, a BYD, a SAIC-GM-Wuling, a BMW, a Volkswagen, a Mercedes-Benz, a SAIC, a Chery és a Kia. De ha a Hyundai és a Kia adatait összevonjuk, a cégcsoport máris a harmadik legnagyobb szereplő az EV-k világpiacán. Az Inside EVs azt jósolja, hogy akár komoly átrendeződés is lehet idén a TOP 10 EV-brand sorrendjében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.