IFUA Horváth & Partners Kft.

Mikor döntsünk a BusinessObjects BI mellett? 2.

Céginfo | 2011.01.04 16:44

Az SAP felismerte, hogy a CXO-k számára a vállalati teljesítményre ható kockázatok azonosítása és menedzselése kulcskérdés, így ezek eszközzel történő támogatása plusz értékkel bír számukra. Amióta a BI keresett árucikk lett, illetve a szokásos BI eszközökkel már rendelkező SAP a portfóliójának kiemelt polcára helyezte a BusinessObjects-et, gyakran hangzik fel a kérdés: „Mikor döntsek a BO mellett”? A cikk szempontokat ad a döntéshez, tipikus ügyfélkérdéseket elemez.

Mikor döntsünk a BusinessObjects BI mellett? 1.

Céginfo | 2010.12.21 14:55

Az SAP felismerte, hogy a CXO-k számára a vállalati teljesítményre ható kockázatok azonosítása és menedzselése kulcskérdés, így ezek eszközzel történő támogatása plusz értékkel bír számukra. Amióta a BI keresett árucikk lett, illetve a szokásos BI eszközökkel már rendelkező SAP a portfóliójának kiemelt polcára helyezte a BusinessObjects-et, gyakran hangzik fel a kérdés: „Mikor döntsek a BO mellett”? A cikk szempontokat ad a döntéshez, tipikus ügyfélkérdéseket elemez.

Hibrid tervező megoldás az IFUA-tól

Céginfo | 2010.11.26 13:34

A Tervezés 2011 konferencián bemutatásra került az IFUA hibrid tervező megoldása, mely széles funkcionalitást és rugalmasságot kínál, mindezt költséghatékonyan! A megoldás modellező eszköze az IBM Cognos TM1, a felhasználói közreműködés támogatására pedig a Microsoft Sharepoint portálmegoldását alkalmazzuk.

IT költségcsökkentés – a felhasználói oldal kihagyhatatlan

Céginfo | 2010.10.19 15:38

A legtöbb IT szervezet már évek óta igyekszik megfelelni a hatékonysági céloknak saját kompetenciakörén belül (pl. szervervirtualizációval). Ha van is ebben még tartalék, ma az így elérhető megtakarítások általában már nem elegendőek, ezért szükségképpen hozzá kell nyúlni a felhasználókat közvetlenül érintő területekhez is. Ebben segíthet az IT szolgáltatások piacosítása, vagyis a költségek belső, okozathű kalkulálása és elszámolása.

IT-migrációhoz ajánlott a külső minőségbiztosítás

Céginfo | 2010.07.21 15:25

Az IFUA minőségbiztosítási és projektvezetési tevékenységének köszönhetően az OTP Garancia Biztosító és a Groupama összeolvadásának részeként indult IT-migrációs projekt gyorsan és hibátlanul zajlott le. A Groupama Garancia Biztosítónál végzett közel egy éves munka jól példázza azt, hogy a sikeres IT-migrációhoz elengedhetetlen a külső minőségbiztosítás.

Talend - az adatintegráció és adatbetöltés open source bajnoka

Céginfo | 2010.06.03 12:14

Az adatintegráció az a niche piac / témakör, ahol az open source eszközök nem csak sokadik újabb szereplőként jöhetnek szóba, hanem az információra épülő gazdaság alapvető adat-infrastruktúrájának elsődleges kiszolgálóiként. A Talend Open Profiler nevű eszközével nagyobb szoftver-beruházás nélkül ad lehetőséget a témában való elmélyülésre és az első lépések megtételére.

MySQL – a legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázis-kezelő rendszer

Céginfo | 2010.05.05 14:41

Amikor már képtelenség excelben kezelni a controlling-adatbázisokat, feltehetjük a kérdést, hogy van-e olyan open source eszköz, amelyre a cég ráépítheti a controllingot támogató informatikai stratégiáját. A nyílt forráskódú szoftverfejlesztés és –terjesztés filozófiájának, legfontosabb jellemzőinek, valamint egy nyílt forráskódú tervezési és beszámolási rendszer ismertetése után most bemutatjuk a legismer-tebb és legelterjedtebb nyílt forráskódú adatbázis-kezelő rendszert, a MySQL-t.

Hogyan értékeljük az IT szolgáltatások minőségét?

Céginfo | 2010.04.01 10:15

A szolgáltatás menedzsment az üzlet és az IT közti kapcsolat, mely mérhetővé és ellenőrizhetővé teszi az üzlet számára az IT-t, üzleti mérőszámok által. A szolgáltatás alapú működés alapvető eleme a Szolgáltatási Szint Megállapodás (SLA), melynek célja a nyújtott IT szolgáltatás tartalmának egyértelmű definiálása és a szolgáltatás mi-nősítéséhez objektív szolgáltatási szint jellemzők meghatározása. A bemutatott értékelési módszertan a legjobb ipari gyakorlatok leghatékonyabb elemeit egyesíti.

PALO - egy open source eszköz a tervezés és beszámolás támogatására

Céginfo | 2010.03.29 13:28

Nagyon magas üzleti követelményeket kielégítő rendszereket fel lehet építeni és karban lehet tartani a PALO nyílt kódú komponensekkel. A PALO Premium változat azok számára nyújt további szolgáltatásokat, akik valami lényeges többletet szeretnének: nagyságrendi teljesítményugrást, workflow-t, különleges rendszerkapcsolatokat. A Palo népszerűségét jelzi, hogy a Palo fórum regisztrált tagjainak száma 1700 felett jár.

Open source - a nyílt forráskód ígérete és valósága

Céginfo | 2010.03.01 16:25

A legtöbb vállalat működése során elérkezik az a pillanat, amikor képtelen excelben kezelni a controlling-adatbázisokat. Ilyenkor fel kell tenni a kérdést, hogy van-e olyan open source eszköz, amelyre a cég ráépítheti a controllingot támogató informatikai stratégiáját. A Controlling Portálon megjelenő cikksorozat az ilyen helyzetek megoldásában kíván támogatást nyújtani. Az első rész rövid áttekintést ad a nyílt kód filozófiájáról.

Az IFUA részt vesz az IBM ValueNet programban

Céginfo | 2010.02.08 15:22

Az IFUA Horváth & Partners Kft. sikeresen pályázott az IBM ValueNet programban való részvételre, melynek keretében az IBM Cognos termékportfólióhoz tartozó üzleti intelligencia alkalmazásokat értékesíti és támogatja Magyarországon. A fenti tevékenységek ellátására 7 fő vizsgázott Cognos TM1 fejlesztő, valamint support és értékesítési specialisták állnak rendelkezésre.

JEDOX-partner az IFUA

Céginfo | 2010.01.29 12:53

A Jedox hivatalos magyarországi partnere lett az IFUA Horváth & Partners.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.