Hirdetés

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Találatok száma: 219

Interneten sem nézhetik a határon túliak a riói olimpia magyar tévéközvetítéseit

Maestro | 2016.07.22 14:53

Mindent megtesz az MTVA azért, hogy a határon túl élő magyar közösségek nézhessék a magyar sportközvetítéseket - hangsúlyozta Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója ma Tusnádfürdőn, az Infotér sátor egyik kerekasztal-beszélgetésén.

A migrációs tiszt és a határozott yes

Maestro | 2016.07.21 11:55

Mielőtt rám került volna a sor, német kollégám lépett a migrációs tiszt pultja elé, hogy vizsgálatra átadja útlevelét és válaszoljon az ilyenkor megszokott kérdésekre. Nem figyeltem, miként folyik a konverzáció, csak akkor kaptam fel a fejem, amikor a német újságíró határozottan és hangosan ennyit mondott: "Yes!", mire két egyenruhás ott termett és elkísérte.

A lábszervertől a BYO felhőig

Üzlet | 2016.07.07 10:31

A munkatársak személyi adatait a megfelelő igazgatóságon az egyik alkalmazott asztala alatt, az alkalmazott lábánál duruzsoló szerveren tárolták. Az informatikusok egymás között lábszerverként emlegették a szóban forgó masinát, amitől egyébként pedig a hajuk az égnek állt. Viszont az igazgatóság mindenható vezetőjén nem tudtak áttörni.

Eltiltva és kiszolgáltatva

Maestro | 2016.06.23 08:00

Feltölteni készültem egy videót, amikor váratlanul azzal kellett szembesülnöm, hogy nem tudok belépni a saját csatornánk menedzselő felületére. Egy civilszervezet tartalomszolgáltatásából vettem ki részemet akkoriban, a videókon vezető politikusaink, neves szakemberek nyilatkoztak meg az információs társadalom építésének kérdéseiről. Nem értettem, mi történhetett.

Felzárkózás vagy lemaradás - Deutsch Tamás szerint digitalizálni muszáj

Maestro | 2016.06.16 11:25

Megkezdte tanácskozását az idei Információs Társadalom Parlamentje címet viselő konferencia az Országgyűlés felső házi termében, az Infotér Egyesület szerezésében.

Mutatók mutatóba – a végénkullogásban élen járunk

Maestro | 2016.06.08 11:20

Hazánk az utolsók hatosának bolyát vezeti abban a statisztikában, amely az uniós országokat rangsorolja aszerint, hogy a vállalkozások hány százaléka használ felhőalapú szolgáltatásokat. Az Eurostat készítette jelentések közül a legfrissebb a 2014-es állapotokat mutatja. Nem tölt el büszkeséggel.

A légkondenzációs hűtőtorony és az appok

Maestro | 2016.05.25 08:00

Kilógott a sorból. Kilógott a szocialista felsőoktatási mintaintézmény professzorainak hosszú és szürkülő sorából. Nem véletlen, hogy Heller László azon nagyon kevesek közé tartozik, akikre büszkén emlékszem mint olyan egyetemi tanáraimra, akiknek előadásait volt szerencsém látogatni.

Kint a mobil palackból az IP telefónia szelleme – VoLTE a Magyar Telekomtól

Maestro | 2016.05.17 12:41

A Távközlési Világnap és az Információs Társadalom Világnapja alkalmából a Magyar Telekom szűk körű sajtóeseményen jelentette be ma, hogy IP alapú telefonálást tesz majd lehetővé felhasználói számára a 4G-s hálózatán.

Iparkodó forradalom

Maestro | 2016.05.11 08:30

Ha valamiről unalmasan beszélnek, az még nem szükségképpen érdektelen. Hogy ülve álomba ne szenderüljek és rá ne boruljak a rendezvényasztal csillogó terítékére, az előbbi mondatot mormoltam magamban tavaly szeptemberben.

Az elemzés nem spórolható meg

Maestro | 2016.04.27 08:30

Március 10-én volt éppen 140 éve, hogy a történelem első telefonbeszélgetése lezajlott. A skót születésű Alexander Graham Bell, az őstelefon feltalálója az első híváskor ekképpen szólt asszisztenséhez: "Watson úr, jöjjön ide - látni akarom." Majdnem 150 éve az embereknek nem kell feltétlenül hallótávolságon belül lenniük egymástól, hogy szót válthassanak.

Kiberpipőkék kerestetnek

Karrier | 2016.04.13 08:30

Öt-hat éve, valahol Dél-Magyarországon, egy nagyváros szélén történt. Tanácsadóként jártam ott. A hatvanas években létesített ipari telep szociális épületének első emeleti ebédlőjében megbízóm egyik képviselőjével kanalaztuk a levest, amikor a cég informatikusaira terelődött a szó.

Nem biztos, hogy erősebbé tesz, ami nem öl meg

Maestro | 2016.03.30 08:00

Hiába áldozza költségvetésének jelentékeny hányadát IT-biztonsági megoldásokra az informatikai vezető, valamit nem spórolhat meg. Azt, hogy maga és csapata alkalmassá váljon, majd az is maradjon a kibertámadások megelőzésére és - ha úgy alakul - a következmények elviselésére, a talpra állásra.

Videókamera a műtőben

Tech | 2016.03.09 10:00

A lábadozó elindította a videót, hogy megtekintse, miként is mentették meg az ő drága életét a műtőben. Hátradőlt a foteljében, kezében egy pohár szép, mélyvörös bor, és figyelte az életéért küzdő csapat munkáját, amelynek köszönhetően most lábadozhat, teste pedig nem a porrá válás könyörtelen folyamatának elszenvedője néhány méterrel a föld alatt.

Karrier az informatikus diplomán innen

Maestro | 2016.02.24 08:00

Lehetetlen feladat megjósolni egy pályaválasztás előtt álló ifjúnak, hogy végül mi is lesz belőle, melyik foglalatosságában ér el sikereket és lesz boldog. Az viszont bizonyos, hogy ha az infokommunikáció felé veszi az irányt, tárt karokkal és remek ajánlatokkal fogadják majd.

Adatok, helyek és helyes válaszok

Biztonság | 2016.02.10 08:00

Nincs egy hónapja sem, hogy megvásároltam a következő külső vinyómat. Eddig sok következő volt az első után, de ki tudja, lesz-e még.

Uber – egy a sok közül

Üzlet | 2016.01.27 08:30

Álltam a jeruzsálemi Hotel Moriah bejárata előtt, jobb kezem középső ujját az ég felé emelve jeleztem a taxisnak, hogy szolgáltatása nem érte el a szerintem elfogadható szintet. Soha azelőtt és azóta sem tettem ilyet - így utólag szívből bánom, hogy pont e városban ragadtattam el így magam.

Kockázati tudásbefektető mint fogyóeszköz

Maestro | 2016.01.13 10:27

Egyszerre lelkiatya és kiképzőtiszt az üzleti mentor. Megnyugtat, felráz, tanácsol, nemritkán felkiált - ahogyan a pillanatnyi helyzet megkívánja. Minden - és egyszercsak szükségtelenné váló semmi. Vele gyorsabban fogy a cél felé vezető út, mégis el lehet válni tőle még megérkezés előtt.

Az én hőseim

CIO | 2015.12.16 09:00

A vezető informatikusoknak idén már tényleg végük lesz. A diszruptív, a múltat eltörlő technológiák és trendek vezéráldozatai lesznek azok, akik a vállalatok, intézmények infokommunikációs rendszereiért felelnek - volt sűrűn olvasható elemzésekben, de nem így lett. Éppen ellenkezőleg. És azok, akik jók, megerősödtek.

A Ustreammel indul a Startup Sikerek Klubja

Maestro | 2015.12.14 12:45

A most alakult Startup Sikerek Klubja első klubtalálkozóját december 21-én este a budapesti Miniatűr Piano Bárban tartja. Az est vendége a Ustream egyik vezető munkatársa, Hodicska Gergely, VP of Engineering, aki hisz a csapatmunkában és az élethosszig tartó tanulásban.

Több mint fél év is eltelik, mire észleljük a támadást

Üzlet | 2015.12.03 18:00

A NewCo ICT Security Services november második felében, a fővárosban rendezett szakmai napján a bevezető előadást az Information Systems Audit and Control Association (ISACA) budapesti fejezetének elnöke, Bíró Gergely tartotta, aki mondandójával kellőképpen felrázta a hallgatóságot. Idén készített felmérésből vont le következtetéseket, amelyeket az IT-biztonságért felelős szakembereknek érdemes megismerni.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.