Hirdetés

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Találatok száma: 219

Kedvcsináló vállalkozások indításához

Maestro | 2014.10.15 08:00

Idén október 16-17-én rendezik meg az Innotrends Hungary 2014 KFI konferenciát és startup kiállítást Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban, mely idén is az innovációban érdekelt és az innováció iránt érdeklődők magyarországi csúcstalálkozója lesz.

Mindennapi rutinok

Üzlet | 2014.10.09 08:00

Csak a felszínt szemlélve olybá tűnhet, hogy különös korunkban az informatikai vezetőktől olyasmi dolgokat követel meg a környezete, amelyeket mind csak akkor teljesíthetnének, ha természetfeletti erővel ruházná fel őket a Teremtő. Érdemes mélyebbre ásni, hogy megnyugodhassunk.

Piszkos tizenkettő - bomlasztónak mondott technológiák

Üzlet | 2014.09.25 15:15

Az új épít és rombol egyszerre. A kérdés az, hogy végeredményként többet nyerünk-e, mint amennyit veszítünk. Hogy megnehezítsük a számolgatást, azt is feltehetjük kérdésként, hogy egyáltalán értelmezhető-e a végeredmény, mint olyan, vagy az eredménynek gondolt valami voltaképpen egy folyton változó dolog.

A mámor és a siker a tömegeké

Üzlet | 2014.09.15 15:45

IVSZ-nek sem könnyű lenni mostanság. Nemcsak azért és nem egészen úgy, ahogyan a kedves olvasó esetleg gondolná.

Az SAP az unióba hozza vissza szolgáltató bázisait

Maestro | 2014.09.08 14:00

Az elmúlt esztendőben 8%-os növekedéssel, 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el a SAP magyarországi leányvállalata, piaci részesedése a vállalati alkalmazások, szoftverszolgáltatások szegmensében 40%-os - tájékoztatta az újságírókat hétfő délelőtt Ablonczy Balázs, az SAP Magyarország ügyvezető igazgatója az idei - sorrendben a 17. - SAP Forum alkalmából rendezett sajtóbeszélgetésen, a kétnapos konferencia helyszínén, Siófokon.

Benne lenni jó

Maestro | 2013.11.11 08:23

Lényegéből fakad, hogy a média mindig közötte van - a történés, a jelenség és az arról tudni akarók között. Tisztában vagyok ezzel, amióta - 37 éve - az első újságcikkemet kiszedték és papírra nyomtatták a székesfehérvári nyomdában.

A szállító mindig közbeszól - CIO-k és a virtualizáció

Üzlet | 2013.10.17 15:56

Nem fenékig tejfel a virtualizáció sem. Rettegésre adhat okot a CIO-k körében az a feladat, amikor biztonsági mentést kell végezni, vagy elveszett adatokat, fájlokat kell visszanyerni - virtuális architektúrában működő adatközpontban.

Válság versus módszertanok

CIO | 2013.10.03 19:55

Válságban hallgatnak a módszertanosok, akárcsak a belső rend teremtői és őrei. Örülnek, ha nem kötnek útilaput a talpukra. Az informatikai szervezetek nehéz időkben túrják magukat előre: a CIO-k többsége továbbra is a túlélésre játszik hazánkban.

Mindennapi frász

Maestro | 2013.09.19 20:00

Azt, hogy olykor kitöri a nyavalya a szervezet legfőbb informatikusát, nem mondhatnánk rendkívüli jelenségnek. Mondhatni, ez a foglalkozásával járó közismert és elfogadott mellékhatás. Voltaképpen azért is fizetik a CIO-t, hogy állja a frászt, és - ha tudja - szüntesse meg azt, ami kiváltotta.

Keskeny ösvény előtt az IVSZ

Maestro | 2013.09.06 19:27

Egy borzalmas homlokzatú, lepukkant - ma azt mondanánk: retró hangulatú - balatoni szállodában kezdődött az egész. Aztán lezuhant Tapsonynál a szörnyű viharban a Cessna-210-es, és úgy tűnt, vége mindennek. Nem így lett.

Oldszkúl hacker a kukákkal indít

Maestro | 2013.08.22 20:30

A magára valamit is adó oldszkúl hacker a betörés műveletét mindenképpen a szeméttárolóban kezdi. Én már csak tudom, hiszen magától a világ egyik leghíresebb hackerétől hallottam, amikor Budapesten járt. Kevin Mitnick most augusztusban lett ötven éves, az Isten éltesse.

A pasizó feleség és a stratégia

Maestro | 2013.08.08 23:45

Barátom mélyen a szemembe nézett, és én tudtam, hogy valami fontos bejelentés következik. „Szerintem a feleségemnek pasija van” - mondta kimérten, szenvtelenül, minden drámai felhang nélkül. Számunkra közömbös, száraz tényt közlünk így. Aztán hozzátette:„Tekintsük úgy, hogy a feladatot outsource-oltuk.”

A rendszergazda halála

Maestro | 2013.07.25 23:30

Az én különbejáratú értelmező szótáramban a rendszergazda az az ember a vállalatnál, aki ért az informatikához. Általában nem ilyen általánosan, hanem inkább egy-egy részterületéhez nagyon és a többihez kevésbé, mindenesetre biztosan kenterbe veri e pályán a CIO-ját - ha még van neki.

Windows 8, a problémajéghegy csúcsa

Maestro | 2013.07.11 18:00

Május elején, több mint hat év után lecseréltem Toshiba notebookomat egy Samsungra, amely csaknem fele annyit nyom, mint elődje. És amelyet Windows 8-cal adtak. Kifejezetten akartam, hogy a 64 bites gépemen ez legyen az operációs rendszer. Nem tagadom, hajlamos vagyok az önkínzásra.

Felhő szupermarket

Maestro | 2013.06.28 07:30

Nehezen jellemezhető tudományos igénnyel a kkv-k szegmense. Az üzleti valóság alulnézetéből viszont egyszerű a kép: a kkv-k a gazdasági, társadalmi és technológiai változásokra érzékenyen és késleltetés nélkül reagálnak - trendeket határoznak meg és olykor írnak át, ha úgy hozza a sors

Segélykérés a Facebookon

Maestro | 2013.06.17 07:00

A ház ura és parancsolója - erősen módosított tudatállapotban - a leghosszabb pengéjű és egyben a legélesebb késsel hadonászik a levegőben, ordít a konyhaasztal alatt egybegyűlt családtagjaihoz, azaz élete párjához és leányukhoz, hogy most aztán miszlikre aprít itt mindenkit.

Birtokos eset és a hozzáférés

Maestro | 2013.05.29 07:30

Adatközponttal mélyebb ismeretségbe úgy nyolc éve kerültem. Régen történt tehát, de olyan tisztán emlékszem rá, mintha ma lett volna. Úgy esett, hogy az ország egyik leglátogatottabb hírportálján teljesen váratlanul évekkel korábban publikált hírek kezdtek véletlenszerűen megjelenni - és én voltam éppen az ügyeletes vezető.

Szimpátiatámadás, avagy ilyen volt színessége

Maestro | 2013.05.10 17:15

A tegnapi IVSZ közgyűlés érdekességeit kár volna a feledés homályába veszni hagyni. Laufer Tamás újabb három évre kapott bizalmat a szövetség tagvállalatainak megjelent képviselőitől - egyetlen mondatban így foglalható össze a szürke lényeg. A tegnap történetéről alkotható kép néhány ecsetvonással színesebbé tehető, olyanná, amilyen tulajdonképpen volt

A forradalom felfalja fülkéit

Tech | 2013.05.08 13:15

Bevallom, a „felfalja” túlzás. Nem megy ugyanis könnyen: a fülkék az utolsó töltényig ellenállnak. Viszont tényleg végük, s van, ahol ennek a kutyák nagyon örülnek.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.